Robert Hloz 34 let


Robert Hloz studoval režii na filmové škole v Jižní Koreji a FMK UTB ve Zlíně. Za svůj krátký film MLÝN získal řadu zahraničních ocenění, včetně výhry Noci Filmových Nadějí a celosvětové Kodak Student Gold Award. V roce 2012 měl v Cannes premiéru jeho korejský sci-fi film NUMBERS, za který byl posléze nominován na Českého lva za studentský film, obdržel cenu za nejlepší krátký film Visegradské čtyřky, Zvláštní cenu poroty na festivalu v Drážďanech a další. Po jeho uvedení na webu ho vidělo přes milion diváků.

V roce 2015 dokončil svůj magisterský film LHÁŘI, o partě kluků zatajujících nalezení mrtvého těla. LHÁŘI získali cenu za nejlepší studentský film iShorts 2015 a postoupili do semifinále nominací na studentského Oscara. V roce 2022 se svým posledním krátkým filmem CRUMBS vyhrál sekci Straight8 na festivalu v Cannes.

V roce 2023 Robert Hloz uvedl svůj celovečerní debut – koprodukční sci-fi ze střední Evropy BOD OBNOVY. Projekt obdržel cenu za nejlepší projekt na Midpoint Feature Launch 2016, cenu za nejlepší pitch na Tallin Black Nights, byl podpořen fondem MEDIA a byl vybrán na HAF Hong Kong Market, BIFAN Market, Sitges a Frontiéres Fantasia Film Market.


18.12.1989
Brno, Československo
Robert Hloz csfd

Bod obnovyLhářiPřechodné vědomíNumbersMlýnPodtlak


Aktualizace osobnostního profilu Robert Hloz: 18.12. 2023 20:46