Sebastian Junger 62 let


Sebastian Junger je americký dokumentarista, novinář a spisovatel.  Narodil se 17. listopadu 1962 v Belmontu v Massachusetts malířce Ellen Sinclair a fyziku Migueli Chapero Jungerovi.  Jeho otec se narodil v Německu, v Drážďanech.  Má německý, ruský, rakouský, španělský a italský původ.  Do Spojených států přišel během druhé světové války, neboť jeho otec byl židovského původu. Junger vyrůstal v sousedství známého bostonského škrtiče, což ho později inspirovalo k napsání knihy Smrt v Belmontu (Death in Belmont). V roce 1980 se stal absolventem Concord Academy a následně se rozhodl studoval  kulturní antropologii na Wesleyan University, kde promoval v roce 1984.

V roce 2000 obdržel ocenění National Magazine Award za práci s názvem „The Forensics of War“ (Forenzní vědy ve válce), kterou publikoval v časopise Vanity Fair. V roce 2007 přináší reportáž z Nigérie o „krvavé“ ropě (blood oil) a společně s fotografem Timem Hetheringtonem je oceněn DuPont-Columbia Award. Dalším jeho tématem byla válka v Afgánistánu, které zpracoval pod jménem The Other War: Afghanistan (Jiná válka: Afgánistán) s pomocí televize ABC News a časopisu Vanity Fair a tato reportáž se objevila v září 2008 na zpravodajském programu Nightline.

Úspěch měla také kniha War (Válka) mapující období, které autor strávil v Armádě Spojených států ve válce v Afgánistánu.  Zaznamenává  působení u 173. letecké čety.  Podle této knihy natočil dokumentární reportáž RESTREPO, která zachycuje vojenské operace v údolí Korengal pohledem zúčastněných vojáků. Za tento dokument byl nominovaný na Academy Award  za nejlepší dokumentární reportáž, získal cenu Grand Jury Prize a bodoval také na Filmovém festivalu Sundance.

Sebastian Junger v současné době žije v New Yorku se svou ženou Danielou Petrovovou, která je bulharského původu. Je spoluvlastníkem baru jménem The Half-King.


17.1.1962
Belmont, Massachusetts, USA
Sebastian Junger csfd

Dokonalá bouřeAféraPritzker Military Library PresentsDeníky z fronty: V zakázané zóněPeklo na zemi: MexikoJít do válkyPeklo na zemi: Pád Sýrie a vzestup IsisKorengal: Afgánská válkaPoslední hlídkaWhich Way Is the Front Line from Here? The Life and Time of Tim HetheringtonRestrepoAgainst All EnemiesReal Time with Bill MaherCBS News Sunday Morning


Aktualizace osobnostního profilu Sebastian Junger: 23.11. 2023 12:07