Tom Hughes 37 let


Tom Hughes se narodil 18. dubna 1986 v Uptonu. Dle svých slov chtěl být již odmala hercem a po ukončení středoškolských studií na Upton High School se přihlásil na prestižní Královskou akademii dramatických umění, kde mohl zúročit své již poměrně bohaté herecké zkušenosti, které nabyl za svého působení v souboru Cheshire Youth Theatre, Jigsaw Music Group a Liverpool Everyman Youth Theatre. Studium herectví ukončil v roce 2008.

Z dalších filmových rolí, v nichž účinkoval, stojí za zmínku Nick Slade v seriálu BBC Silk, Ralph Wilson v thrilleru Page Eight (Na straně osm) a Joe Lambe v mini sérii The Game (Hra) rovněž z produkce BBC. Menší, ovšem ne nepodstatnou roli měl i ve snímku About Time (Lásky čas).

Hughes se nevyhýbá ani divadelním rolím, mimo jiné se objevil na prknech londýnského divadla Young Vic ve hře Davida Harrowera Sweet Nothing. Kromě herectví se zajímá o hudbu, v mladším věku vystupoval se svým otcem v kapele Safehouse a poté coby kytarista spoluzaložil indie-rockovou kapelu Quaintways, kterou však v roce 2011 opustil.

Média o Hughesovi píší jako o „dalším Benedictu Cumberbatchovi", se kterým ho spojuje nejen anglický původ, ale i pohledný zevnějšek, díky kterému je Hughes předními módními domy zván k účasti v reklamních kampaních (např. pro značku Burberry, jíž propůjčil tvář společně s Emmou Watson).


3.11.1986
Upton, Cheshire, England, Velká Británie
Tom Hughes csfd

Bratrstvo nesmrtelnýchShepherdThe LaureatePříběh špionkyMadam služebnáLondon TownProject LazarusDivoká zahradaThe IncidentI Am SoldierLásky časZtracená dámaEight Minutes IdleNa straně osmCemetery JunctionSex & Drugs & Rock & RollAngličankaČas čarodějnicViktoriePaulaUvěřitelné příběhy Neila GaimanaDerekHraDancing on the EdgeSlečna MarplováV kruhu korunySilkCasualty 1909Ted a spol.


Aktualizace osobnostního profilu Tom Hughes: 3.11. 2023 12:46