Laurence Fox 45 let


Laurence Fox se narodil v anglickém Yorkshiru Jamesi Foxovi a Mary Elizabeth. Pochází z pěti sourozenců, z nichž se herectví věnuje jen on a jeho jediná sestra Lydie. Jeho strýcové Edward Fox, Robert Fox a Daniel Chatto však také nejsou ve filmovém průmyslu žádnými nováčky.

Nějakou dobu pracoval jako zahradník, poté jako administrativní pracovník, ale jeho touha k hraní neutuchala a nakonec se přihlásil na Royal Academy of Dramatic Art, kterou v roce 2001 dokončil. Během studií se objevuje v mnoha divadelních inscenacích např. V Ibsenově Divoké Kachně nebo jako Stephen Daedalus v adaptaci Jamese Joyse.

Průlom v jeho filmové kariéře nastal v roce 2001, když dostává roli v hororu DÍRA, kde hraje po boku mladičké Keiry Knightley. Mnohokrát si zahrál unifirmované role a to v ÚTĚKU Z COLDITZU, v POSLEDNÍM VÝSADKU nebo v seriálu ISLAND AT WAR.

V roce 2006-2011 ztvárňuje v pěti sériích spolu Kevinem Whatelym detektivní pár v úspěšném seriálu VRAŽDY V OXFORDU, který nepřímo navazuje na dřívější seriál Inspektora Morse. Určitě také stojí za zmínku, že se objevil ve filmu VÁŠEŇ A CIT nebo v KRÁLOVNA ALŽBĚTA: ZLATÝ VĚK (2007), POKOJ S VYHLÍDKOU nebo WIRED (2010). Je už jen na něm, jak se svým talentem a kariérou naloží.


26.5.1978
Yorkshire, England, Velká Británie
Laurence Fox csfd

My Son HunterNacido ReyProfesor a šílenecUs Among The StonesKrálova láskaRadost pro FreddiehoA Room with a ViewKrálovna Alžběta: Zlatý věkVášeň a citO čem všem je láskaPoslední výsadekÚtěk z ColditzuAD/BC: A Rock OperaMrtvá hlídkaDíraGosford ParkViktorieZáhady Frankie DrakeovéFrankensteinova kronikaVraždy v Oxfordu


Aktualizace osobnostního profilu Laurence Fox: 8.11. 2023 05:46