Eleanor Boardman (1898 - 1991)   † 93 let


Rodačka z Philadelphie Eleanor Boardman chtěla vždy být herečkou a hned po ukončení střední školy vyrazila do New Yorku, aby dobyla Broadway. Když zjistila, že dobýt Broadway bude chvíli trvat, brala jakoukoliv práci, která se jí naskytla. Potom zaslechla, že Selvyn Organization, hlavní producent broadwayských divadelních her, hledá dívky bez divadelních zkušeností. Rozhodla se to zkusit a než se rozkoukala, byla členkou sboru ve hře „Rock-a-Bye-Baby“. Když show po třech měsících skončila, podařilo se jí získat další roli ve hře „A Very Good Young Man“, ale tato hra byla stažena z repertoáru ještě dříve než ta předchozí. V této době se naštěstí na broadwayskou divadelní scénu zaměřil režisér Golden Pictures, který zde hledal nové objevy. Nakonec si Eleanor vybral z více než tisíce dívek, které se ucházely o to, stát se jednou z nových tváří Hollywoodu.

V září roku 1926 se poprvé provdala za režiséra Kinga Vidora, se kterým měla dvě dcery, Antonii a Belindu. Manželství ale skončilo v dubnu roku 1934 rozvodem. Jejím druhým manželem se v červnu roku 1940 stal také režisér Harry d´Abbadie d´Arrast, se kterým žila šťastně až do jeho smrti v březnu roku 1968. Eleanor už se poté znovu nevdala a zemřela v kalifornské Santa Barbaře v roce 1991 ve věku 93 let.


19.8.1898
Filadelfie, Pennsylvania, USA
12.12.1991
Santa Barbara, California, USA
Eleanor Boardman csfd

Three Cornered Hat, TheBouře vášníThe Great MeadowThe Squaw ManWomen Love OnceMambaVykoupeníAnděl zkázyDiamond HandcuffsEcce homo!Slečna Peggy v pokušeníBardelys the MagnificentMemory LaneTell It to the MarinesThe Auction BlockExchange of WivesProud FleshThe CircleThe Only ThingThe Way of a GirlSilent Accuser, TheSinners in SilkSo This Is Marriage?The TurmoilTrue As SteelWife of the Centaur, TheWine of YouthDuše na prodejGimme!The Day of FaithThree Wise FoolsVanity FairThe Strangers' BanquetCaptured on Film: The True Story of Marion DaviesHollywoodLand of Liberty1925 Studio TourScreen Snapshots, Series 3, No. 23Short and Spicy Skits from the Other Side of Hollywood: The Home Movies of William Randolph Hearst


Aktualizace osobnostního profilu Eleanor Boardman: 20.4. 2024 08:15