Heather Donahue 49 let


Heather Donahue je americká herečka, spisovatelka a pěstitelka konopí.

Snímek se jmenoval Záhada Blair Witch a za rozpočet 60 000 amerických dolarů vydělal téměř čtvrt miliardy dolarů, což z něj udělalo jeden z nejúspěšnějších nezávislých filmů všech dob. Po natáčení byli herci požádáni, aby se neobjevili v žádných televizních pořadech, ani v jakýchkoli filmech, protože tvůrci vyvinuli velké reklamní úsilí, aby události ve filmu udržovali jako faktické. Dokonce distribuce propagačních letáků na festivalech, jako je filmový festival Sundance, obsahoval prosby o jakoukoliv informaci o pohřešovaných studentech.

Propagace filmu byla tak přesvědčivá, že matka Heather obdržela dopisy sympatií od lidí, kteří věřili, že její dcera je skutečně mrtvá nebo pohřešovaná. Navzdory vysoce pozitivnímu vnímání filmu se Donahue hereckému vystoupení dostalo smíšené reakce. Zatímco byla nominována na cenu „Blockbuster Entertainment Award“ a cenu online filmových kritiků za nejlepší herečku, byla také nominována za nejhorší herečku na „Stinkers Bad Movie Awards“ a v téže kategorii vyhrála na Golden Raspberry Awards.

Donahue později přiznala, že proti ní došlo k značnému odporu kvůli jejímu spojení s filmem, což  vedlo k neúspěchu ve filmové branži, ale díky čtyřem milionům dolarů za první filmovou roli svého života byla finančně zabezpečena.


22.12.1974
Upper Darby, Pennsylvania, USA
Heather Donahue csfd

The MorgueNetvor z pouštěNové šatyZlatá dobaSeven and a MatchBoys and GirlsHome Field AdvantageZáhada Blair Witch 2Záhada Blair WitchRaw: Stripped to the BoneIt's Always Sunny in PhiladelphiaBeze stopyUneseniKrajní mezeTo nejlepší z devadesátekInside TakenWalking Hack of Asbury Park, TheVelvet Tigress, TheKletba Blair WitchSticks and Stones: Investigating the Blair WitchTalk StoopMTV Video Music Awards 1999


Aktualizace osobnostního profilu Heather Donahue: 26.2. 2024 16:01