Violet Hilton (1908 - 1969)


Daisy a její sestra Violet Hilton se narodily jako siamská dvojčata servírce Kate Skinner, která o děti nestála, a tak je po dvou týdnech prodala porodní bábě Mary Hilton, po níž měly příjmení. Macecha se svým manželem a dcerou viděli v krásných a talentovaných děvčatech pouhý zisk, a tak už od tří let vystupovaly v cirkusech, pouťových zábavách, trzích, výstavách či barech. Když jim bylo pět let, vystupovaly v Austrálii, v osmi letech ve Spojených státech.

Po smrti macechy Mary se o dívky starala dcera Edith a její manžel, oba byli k dvojčatům krutí, nedostávaly žádné peníze a například až poté, co ze sálu zazněly posměšky o tom, že jsou obě neučesané a oblečené jako děti, bylo jim dovoleno se hezky obléknout a česat, pomalu začaly prosazovat svou vůli a zanedlouho se seznámily s advokátem Martinem J. Arnoldem, který je zastupoval u soudu ve věci osamostatnění se. Tento spor ve své době znamenal senzaci a Daisy a Violet dostaly jako odškodné sto tisíc amerických dolarů, smlouvy o poručnictví bylo možné vypovědět, a to byl konec putovních „obludárií“, jejichž majitelé často zdravotně postižené nešťastníky vlastnili jako zvířata, vydělávali na jejich neštěstí a měli nad nimi plnou moc.

Nedlouho po tomto rozsudku se dvojčata objevila ve filmu Zrůdy, o dvacet let později si na ně tvůrci vzpomněli a částečně podle jejich osudu natočili snímek Chained for life, kde jim připadla i hlavní role.

Violet byla zasnoubena s Mauricem Lambertem, kapelníkem orchestru v divadle, kde vystupovaly, jeho žádost o sňatek však byla zamítnuta v jednadvaceti státech USA a úřady tvrdily, že takový sňatek by byl proti všem pravidlům morálky. Později se provdala za Jamese Moora, sama později oznámila, že šlo jen o formální akt z důvodu publicity a financí a po několika letech byl sňatek zrušen.


5.2.1908
Brighton, Východní Sussex, England, Velká Británie
4.1.1969
Charlotte, North Carolina, USA
Violet Hilton csfd

Chained for LifeZrůdyFreaks Uncensored!


Aktualizace osobnostního profilu Violet Hilton: 25.4. 2024 08:42