Alice Guy (1873 - 1968)


Alice Guy se narodila jako páté dítě manželům Guyovým, kteří byli záhy po jejím narození vysláni do Chile majitelem malého řetězce knihkupectví. Když bylo Alici šest let, rodina se vrátila zpět do Francie. Alice Guy se začala intenzivně vzdělávat v církevní škole, milovala tanec, hudbu, operu a malování.

Leon Gaumont nemá příliš inspirace a tak točí mnohem méně hraný filmů, než jeho konkurent Pathé. Alice Guy přesvědčila Gaumonta, že má mnoho nápadů na scénáře. Gaumont souhlasil, že může natáčet filmy, ale pouze za předpokladu, že to nebude kolidovat s její prací sekretářky. Společnosti Gaumont & Cie se začalo v kuloárech přezdívat „Slečna Alice". A slečna Alice Guy kolem Velikonoc 1896, několik týdnů před zahájením činnosti Georges Mélièse, zrežírovala svůj první film LE FEE AUX CHOUX. Promítala ho na zahradě svého domu, kde na zeď připevnila kus lepenky z krabice od zeleniny.

Úspěch prvního filmu přesvědčil Leona Gaumonta a tak vytvořil speciální oddělení filmů ve své společnosti. Nikoho nepřekvapilo, že vedení se ujala Alice Guy. V roce 1905 natočila Film LA VIE DU CHRIST s do té doby nevídaným počtem herců, celkem jich zaangažovala 300. Ve stejném roce přijala do studia Louise Feuillada, který o několik let později způsobil velký rozmach Gaumontu.

Alice Guy chtěla tvořit plnohodnotné filmy, chyběl jí zvuk a tak si jej nahradila záznamem do voskového nosiče. V roce 1903 proběhla první veřejná projekce „zvukového" filmu Alice Guy. Mezi lety 1903 – 1906 sama natočila přes 400 takto ozvučených filmů. Vysloužila si tím žárlivost od některých inženýrů a techniků Gaumontu.


1.7.1873
Paříž, Île de France, Francie
24.3.1968
Mahwah, New Jersey, USA
Alice Guy csfd

Tarnished ReputationsThe Great AdventureA Man and the WomanBehind the MaskHouse of CardsThe AdventurerThe EmpressWhen You and I Were YoungWhat Will People Say?My MadonnaThe Heart of a Painted WomanThe Song of the Wage SlaveThe VampireBeneath the CzarThe LureThe Monster and the GirlThe TigressThe Woman of MysteryDick Whittington and his CatShadows of the Moulin RougeHearts UnknownFive O'Clock TeaThe DollLa MarâtreUn soulier pour un jambonQuestions indiscrètesAprès la fêteComment on disperse les foulesL'Assassinat du courrier de LyonL'Oiseau envoléLa Gavotte de la reineLa Leçon de pipeauLe Crime de la Rue du TempleLe Pompon malencontreuxLes Deux rivauxLes Enfants du miracleParis la nuitPierrot assassinCake-walk de la penduleComme on fait son lit on se coucheCompagnons de voyage encombrantsEnlèvement en automobile et mariage précipitéIllusionniste renversantJocko musicienLa Chasse au cambrioleurLa Main du professeur Hamilton ou le roi des dollarsLa MoucheLa Poule fantaisisteLa Valise enchantéeLe Fiancé ensorceléLe Liqueur du couventLe Voleur sacrilègeLes Apaches pas veinardsLes Aventures d'un voyageur trop presséLes BraconniersLes Surprises de l'affichageLutteurs américainsModelage expressNe bougeons plusNos bons étudiants


Aktualizace osobnostního profilu Alice Guy: 10.3. 2024 11:08