Yvonne De Carlo (1922 - 2007)


Herečka Yvonne De Carlo, vlastním jménem Margaret Yvonne Middleton, se narodila v bývalé anglické kolonii v Kanadě ve Vancouveru 1. září 1922. Už odmala se jí říkalo s oblibou Peggy, a to už jí mezi přáteli zůstalo napořád. V jejích necelých třech letech otec rodinu opustil a matka velmi tvrdě pracovala jako pomocná síla v restauraci, aby je obě uživila. Přihlásila dceru do taneční, později umělecké a dramatické školy. Yvonne-Peggy přezdívali třídní komik. Už v době Yvonniných patnácti let se s matkou vypravily do Hollywoodu a pokoušely „štěstí“, jenomže neuspěly a vrátily se zpět do Kanady. Hollywood zkusily opět v roce 1940, v té době už byla Yvonne členkou tanečního sboru, a zatímco v noci pracovala, přes den se věnovala studiu herectví. Umělecké jméno De Carlo zvolila po italském dědečkovi z matčiny strany.

Yvonne se v roce 1955 provdala za Boba Morgana, herce a kaskadéra, měli spolu dva syny Bruce a Michaela Morgana. Rozvedli se v roce 1968. Dle její vlastní biografie se pohybovala mezi smetánkou ze světa showbusinessu. Získala také americké občanství. Jejími koníčky byly golf, tanec, hudba, zpěv, dobré víno a neřestí dlouholeté kouření. Krásná herečka zemřela dne 8. ledna 2007 ve Woodland Hills Kalifornia ve věku 84 let. Jeden z jejích osobních citátů zní: „Myslím, že vedu dvojí život a musím přiznat, že jsem spokojena s oběma“.


1.9.1922
Vancouver, British Columbia, Kanada
8.1.2007
Woodland Hills, California, USA
Yvonne De Carlo csfd

Barefoot Executive, ThePříšerná rodinkaNěkdo to rád studenéSeasons of the HeartLet jestřábaOscarZrcadlo, pověz mi...American GothicSmrtící přízrakDokonalá vraždaFlesh and BulletsVulturesPlay DeadLiar's MoonThe Munsters' RevengeThe Man with Bogart's FaceFuego negroGuayana, el crimen del sigloNocturna: Granddaughter of DraculaNěmý výkřikSatan's CheerleadersDům stínůWon Ton Ton, the Dog Who Saved HollywoodBlazing StewardessesIt Seemed Like a Good Idea at the TimeThe IntruderThe Girl on the Late, Late ShowThe Mark of ZorroThe Seven MinutesDelta Factor, TheArizona BushwhackersThe PowerNepřátelské puškyMunster, Go Home!A Global AffairLaw of the LawlessMcLintock!TimbuktuLa spada e la croceKapka krveDeath of a ScoundrelDesatero přikázáníFlame of the IslandsMagic FireRaw EdgeShotgunBorder RiverHappy Ever AfterLa CastiglionePassionFort AlgiersSea DevilsSombreroThe Captain's ParadiseHurricane SmithScarlet AngelThe San Francisco StoryHotel SaharaSilver CityTomahawk


Aktualizace osobnostního profilu Yvonne De Carlo: 30.10. 2023 20:13