Sid Vicious (1957 - 1979)


Sid Vicious, pravým jménem Simon John Ritchie, je známý punkový hudebník z Velké Británie. Narodil se v Londýně 10. května 1957. Sidův pravý otec zemřel, a tak vyrůstal s matkou a nevlastním otcem.

V roce 1977 potkal dívku jménem Nancy Spungen, která byla závislá na heroinu. Díky této dívce začal také Sid užívat drogy. Nancy se také zasloužila o rozpad kapely Sex Pistols, v lednu 1978. Po rozpadu se Sid vydal na sólovou kariéru, při které nahrál tři singly (My way, C´mon everybody,Something else). V roce 1978 byla Nancy nalezena v hotelu s bodnou ránou v žaludku. Sid byl obviněn z vrždy Nancy, ale kvůli nedostatku důkazů byl propuštěn. O šest měsíců později byl Sid nalezen předávkovaný heroinem. Stalo se tak dne 2. února roku 1979 v New Yorku.

O životě tohoto páru byl natočen film SID A NANCY. Sid se také objevil v dokumentu DĚS A BĚS, v němž poskytl rozhovor o svém životě, nebo ve filmu THE GREAT ROCK'N'ROLL SWINDLE.


10.5.1957
Londýn, England, Velká Británie
2.2.1979
New York City, New York, USA
Sid Vicious csfd

John Lydon: The Best of British £1 NotesThe Great Rock 'n' Roll SwindleMr. Mike's Mondo VideoCuéntame cómo pasóSid: The Final CurtainBlitzed!Sad VacationBasically, Johnny MopedNever Mind The Baubles: Christmas with the Sex PistolsPunk '76How the Brits Rocked AmericaPunk: Anarchy on the BBCTop of the Pops: The Story of 1977Who Killed Nancy?Chelsea on the RocksSex Pistols: Agents of AnarchyNY77: Mrazivý rok v pekleJoy Division: Under ReviewPor Toda Minha VidaPosledních 24 hodinGod Save The Sex PistolsSex Pistols: The Ultimate Review, TheBlood on the TurntableHey! Is Dee Dee Home?Mayor of the Sunset StripClassic Albums: Never Mind the Bollocks, Here's the Sex Pistols25 Years of PunkRage: 20 Years of Punk Rock West Coast StyleSex Pistols: Děs a běsThe Clash: Westway to the WorldAlternativní kulturaPunk and the PistolsRock & RollD.O.A.Punk In EnglandPunk Rock MovieSex Pistols: Live at the LonghornSex Pistols: Live in WinterlandS.P.O.T.S. TourSex Pistols Number 1Sex Pistols: Live at Thames Riverboat PartySex Pistols: God Save The Queen RevisitedThe Fialky - Punk Rock RádioThe Fialky - HolidaySex Pistols - Holidays In the SunSex Pistols - BodiesSid Vicious - C'mon EverybodySid Vicious - Something ElseSid Vicious - My WaySex Pistols - God Save The QueenSex Pistols - Pretty VacantSendung ohne NamenRequest VideoTop of the PopsToday


Aktualizace osobnostního profilu Sid Vicious: 15.3. 2024 03:33