Ramon Novarro (1899 - 1968)


Jeho filmy byly sen, jeho smrt horor.

Narodil se jako José Ramón Gil Samaniego do prominentní rodiny. Jeho otec, Dr. Mariano N. Samaniego, byl známým stomatologem. Dědeček z otcovy strany, rovněž lékař, byl prvním městským radním v El Pasu v Texasu a dočasným guvernérem státu Chihuahua. Matka Leonor Peréz-Gavilán patřila do významné rodiny vlastníků půdy, jejíž předci byli původem z Řecka a Španělska a do Mexika se dostali s Cortézovými dobyvateli. Její rod vznikl smísením španělských a aztéckých předků – podle místních legend pocházel z prince Montezumy, jednoho z posledních vládců Aztécké říše. Blízkým přítelem rodiny byl i tehdejší mexický prezident.

José byl druhorozeným synem ze 13 sourozenců, jeho sestřenicemi byly budoucí hvězdy Dolores del Rio a Andrea Palma. Již jako dítě byl kulturně založen, recitoval na rodinných slavnostech a vystupoval v ochotnickém divadle. Zbožná rodina poskytuje Josému zázemí, zároveň však citlivému mladíkovi víra způsobuje morální pochyby při uvědomování si vlastní odlišné sexuality.

Během Mexické revoluce(1910–1920) se rodina přestěhovala do Mexico City a roku 1913 emigrovala do USA. Načas se usadili v Los Angeles, otec však záhy zemřel a rodina se vrátila do Mexika. V roce 1915 José s jedním z bratrů odešel zpět do L. A. Studovat balet, hru na klavír a zpěv. Zároveň pracoval jako číšník a občas na přání klientů při při obsluhování zpíval. Pohledný mladík na jednom večírku zaujal Cecilla B. Milla, který mu zajistil smlouvu s Metro Pictures – předchůdcem MGM a najal ho jako komparz do několika svých produkcí. Tak se zrodil Ramón Samaniego.


6.2.1899
Durango, Mexiko
30.10.1968
North Hollywood, California, USA
Ramon Novarro csfd

Ďáblice v růžovém trikotuCrisisThe OutridersThe Big StealWe Were StrangersVirgen que forjó una patria, LaEcco la felicitàKomedie štěstíA Desperate AdventureThe Sheik Steps OutThe Night Is YoungLaughing BoyThe Cat and the FiddleThe BarbarianHuddleThe Son-DaughterDaybreakLe chanteur de SévilleMata HariSon of IndiaWir schalten um auf HollywoodCall of the FleshSerenáda láskyThe March of TimeBonapartistaLetecká eskadraPohanská píseň láskyA Certain Young ManAcross to SingaporeForbidden HoursLovers?Starý HeidelberkThe Road to RomanceA Lover's OathBen HurThe MidshipmanArab, TheThe Red LilyThy Name Is WomanScaramoucheWhere the Pavement EndsMr. Barnes of New YorkTrifling WomenZajatec na ZenděA Small Town IdolThe ConcertČtyři příšerní jezdci z ApokalypsyThe GoatJaguar's Claws, TheThe HostageThe Little AmericanThe Woman God ForgotJana z ArkuThe High ChaparralThe Wild Wild WestCombat!Dr. KildareThrillerBonanzaRawhide


Aktualizace osobnostního profilu Ramon Novarro: 1.11. 2023 09:57