Corinne Griffith (1894 - 1979)


Corinne Mae Griffin byla americká herečka, přezdívána „orchidejová dáma stříbrného plátna“, také byla jednou z nejpopulárnějších filmových hereček 20. let, považovanou za nejkrásnější herečku němého filmu. Krátce po příchodu filmu zvukového se z filmového prostředí stáhla a stala se úspěšnou spisovatelkou.

Griffith byla jednou z těch pár filmových hvězd, které se úspěšně adaptovaly do nového kariérního směru, jakmile jejich sláva opadla. Byla vynikající spisovatelkou, publikovala jedenáct knih včetně dvou bestsellerů; MY LIFE WITH THE REDSKINS a memoáry PAPA’S DELICATE CONDITION, který dostal roku 1963 i filmovou podobu s Jackie Gleasonem. Také se odvážila podnikat ve sféře trhu s nemovitostmi, kde byla obzvlášť úspěšnou (v jednom okamžiku vlastnila čtyři různé majoritní kancelářské budovy v Los Angeles a každá z nich nesla její jméno).

Corinne Griffith se čtyřikrát provdala, prvním manželem byl herec a také častý kolega Webster Campbell, s nímž byla tři roky. Poté si vzala Waltera Morosco, producenta, jejich manželství trvalo deset let, následně v roce 1936 George Preston Marshalla, majitele amerického fotbalového týmu Washington Redskins, se kterým byla do roku 1958. Během tohoto manželství Corinne složila slova k písni „Hail to the Redskins“, která se stala jednou z nejslavnějších fotbalových hymen. Další a poslední manželství bylo s broadwayským hercem Dannym Schollem a trvalo jen několik dní. Scholl byl o více než 25 let mladší než Corinne, která u soudu vypovídala, že není Corinne Griffith, nýbrž její mladší (o 20 let) sestra, která zaujala její místo po smrti slavné herečky. V rozporu svědectví hereček Betty Blythe a Claire Windsor, jež obě znaly Corinne od 20. let, příběhem nezatřásly. V roce 1974 editorka magazínu Photoplay, Adele W. Fletcher řekla, že Griffith stále prohlašovala, že je svou vlastní mladší sestrou. Corinne Griffith byla také členkou náboženského hnutí „Křesťanská věda“.

Zemřela ve věku 84 let v Kalifornii na selhání srdce, v době její smrti byl její majetek v nemovitostech oceněn částkou přes 150 miliónu dolarů. Herečka má hvězdu se svým jménem na chodníku slávy v Hollywoodu.


24.11.1894
Texarkana, Texas, USA
13.7.1979
Santa Monica, California, USA
Corinne Griffith csfd

Paradise AlleyLily ChristineBack PayPolní lilieNekorunovaná královnaPrisonersSaturday's ChildrenMilenka z uliceThe Garden of EdenThe Lady in ErmineThree HoursInto Her KingdomMademoiselle ModisteSyncopating SueClassifiedDeclasséeInfatuationThe Marriage WhirlLove's WildernessSingle WivesZkouška ženyBlack OxenSix DaysThe Common LawDivorce CouponsIsland WivesReceived PaymentVirgin's Sacrifice, AIt Isn't Being Done This SeasonMoral FibreSingle Track, TheWhat's Your Reputation Worth?BabsBroadway Bubble, TheDeadline at ElevenGarter Girl, TheHuman CollateralThe Whisper MarketTower of Jewels, TheA Girl at BayBramble Bush, TheThe Adventure ShopThe ClimbersThe Girl ProblemThe Unknown QuantityThin IceClutch of Circumstance, TheGirl of Today, TheLove WatchesMenace, TheMiss AmbitionI Will RepayThe Love DoctorThe Stolen TreatyTransgressionWho Goes There?The Last ManThrough the WallLife in Hollywood No. 4The Mystery of Lake Lethe


Aktualizace osobnostního profilu Corinne Griffith: 6.11. 2023 21:49