Renée Adorée (1898 - 1933)


Herečka Renée Adorée se narodila jako Jeanne de La Fonte v Lille (Francie) do rodiny cirkusových artistů a společně s rodiči vystupovala již v pěti letech. Později vystupovala jako tanečnice v prestižním pařížském kabaretu Les Folies - Bergeres. V roce 1918 natočila v Austrálii svůj první film 500 POUNDS REWARD a po této herecké zkušenosti vše podřídila tomu, stát se filmovou hvězdou. V roce 1919 přijela do Spojených států připravena dobýt Hollywood. Začínala na broadwayské scéně v New Yorku a čekala na příležitost dostat se k filmu. Ta přišla velmi brzy, když roce 1920 debutovala na filmovém plátně ve snímku Raoula Walshe THE STRONGEST.

Renée Adorée se za svůj krátký život stačila dvakrát provdat. Při natáčení filmu Victora Schertzingera MADE IN HEAVEN se v roce 1921 seznámila s hercem irského původu Thomasem J. Moorem a po šestitýdenní známosti se vzali. Manželství skončilo v roce 1925 rozvodem. Druhým manželem se od roku 1927 stal makléř William Sherman Gill, ale ani toto manželství se nevydařilo a v roce 1929 skončilo rozvodem. V roce 1930 jí byla diagnostikována tuberkulóza, které v roce 1933 po dlouhém boji podlehla v Tujunze (Kalifornie) ve věku pouhých 35 let. Je pohřbena na hřbitově Hollywood Forever Cemetery. Za svůj přínos filmovému průmyslu má svou hvězdu na Chodníku slávy (Hollywood Walk Of Fame).


30.9.1898
Lille, Nord, Nord-Pas de Calais, Francie
5.10.1933
Tujunga, California, USA
Renée Adorée csfd

Call of the FleshVykoupeníMezi dobrodruhy a smrtíPohanská píseň láskyTide of EmpireA Certain Young ManForbidden HoursKozáciSlečna Peggy v pokušeníThe Mating CallThe Michigan KidTragédie v LunaparkuBack to God's CountryHeaven on EarthMr. WuOn Ze BoulevardThe ShowBlarneyExquisite SinnerLa BohèmeThe BlackbirdThe Flaming ForestTin GodsExchange of WivesExcuse MeMan and MaidParisian NightsPřehlídka smrtiDefying the LawMan's Mate, AThe BandoleroWomen Who GiveThe Eternal StruggleThe Six-FiftyA Self-Made ManHonor FirstMixed FacesVězeň v tvrzi DʼIfWest of ChicagoMade in HeavenThe Strongest500 Pounds RewardVelká kamenná tvářHollywood: The Golden YearsThe Movies March OnPersonality ParadeMovie MemoriesScreen Snapshots, Series 6, No. 161925 Studio TourTwenty Years AfterFrigo má smůlu


Aktualizace osobnostního profilu Renée Adorée: 3.3. 2024 11:13