James Toney 55 let


Narodil se 24. srpna roku 1968 ve městě Grand Rapids v americkém Michiganu, jako James Nathanial Toney. Je známý jako úspěšný boxer v těžké váze a současně i jako MMA bojovník. Jako boxerský amatér za sebou měl 33 zápasů, z toho 31 vyhraných a dva prohrané. V roce 1988 odstartoval svou profi kariéru zápasem proti Stephenu Lee, zápas se konal v Mount Clemens, v Michiganu. Toney tento zápas vyhrál technickým KO ve druhém kole. V březnu 1989 byl zabit v Detroitu Toneyho manažer Johnny Smith, toho zastoupil Jackie Kallen, se kterým v roce 1990 vyhrál Toney titul mistra ve střední váze, když dokázal v Auburn Hills porazit Philipa Morefielda v prvním kole.

V únoru roku 1993 se Toney rozhodl vyzvat Irana Brakleyho na zápas o titul v superstřední váze. Jejich zápas se konal 13. února v Las Vegas. Toney dokázal svého soupeře naprosto psychicky rozložit a v devátém kole vyhrál technickým KO a získal tak titul. Avšak i tento titul si musel střežit, to ale dokázal, když porazil jak Tonyho Thorntona v Oklahomě, tak Tima Littlese v LA.

18. listopadu roku 1994 se ale utkal se známým Royem Jonesem Jr. v Las Vegas o titul mistra v superstřední váze. Navzdory tomu, že Jones v této váhové kategorii začínal udělal ze zápasu svou vlastní šou a Toneyho porazil na body. V únoru 1995 následoval zápas proti Montellu Griffinovi též v Las Vegas a to o titul ve středně těžké váze. Tento zápas Toney opět prohrál na body.

V dubnu 1995 se ale utkal s Anthony Hembrickem a titul mistra ve střednětěžké váze organizace USBA vyhrál, když Hembricka porazil technickým KO v pátém kole. Ještě ten samý rok následoval zápas s Freddie Delgadem v New Orleans, kde Toney Delgada porazil stejným způsobem jako Hembricka a vyhrál tak titul organizace WBU. Oba tyto pásy si Toney dokázal uhájit do prosince roku 1996, kdy se opět setkal s Griffinem, který ho porazil na body v Renu, v Nevadě a Toney tak ztratil titul středně těžké váhy organizace WBU.


24.8.1968
Grand Rapids, Michigan, USA
James Toney csfd

AliSrdce a dušeJocking AroundCelebrity Family Feud


Aktualizace osobnostního profilu James Toney: 14.10. 2023 15:12