George MacKay 32 let


George Andrew J. MacKay se narodil rodičům Kim Baker, kostymérce, a Paulu MacKayovi, Australanovi se skotsko-irskými kořeny z Adelaide, který pracuje v managementu pro osvětlování a stage. Jedna z jeho babiček žila v Corku (Irsko). George je jeden z těch známějších lidí, kteří stojí nohama pevně na zemi a chrání si svoje soukromí, proto o sobě zatím prozradil jen málo. Má sestru, která se jmenuje Daisy, hraje trochu na kytaru, rád poslouchá Boba Dylana a nevede si žádné sociální sítě, podle jeho slov to „není nic pro něj“. Rád tráví čas se svojí rodinou. Aniž by se o tom sám kdy zmínil, po zveřejnění filmu How I live now (2013) režisér filmu prozradil, že během natáčení vznikl mezi ním a herečkou Saoirse Ronan krátký vztah.

MacKay se několikrát ukázal i v televizi, například v Rose and Maloney, Footprints in the show a v The Brief. V roce 2008 ztvárnil postavu Arona, nejmladšího z Bielski bratří, ve filmu Defiance po boku Daniela Craiga. Tehdy mu bylo teprve 16 let a režisér Ed Zwick se zmínil, jak na něj George zapůsobil, protože po cestě z letiště na natáčení byl zraněn při dopravní nehodě, ze které si odnesl krví podlité oko, které mohl jen stěží otevřít. Každopádně byl tak odhodlán natáčet, že chtěl hned po příjezdu začít natáčet svojí první scénu. Později v roce 2012 se objevil ve filmech Nejlepší muži, Private Peaceful a Ptačí zpěv. Roku 2013 si zahrál i v muzikálu „Sunshine on Leith“, kde hrál Davyho. Následně George figuroval i ve filmu Pride (2014) a ve stejném roce byl nominován na cenu BAFTA (vycházející hvězda).

V roce 2015 byl obsazen do hlavní role v divadelní hře „Ah, Wilderness!“ Později ztvárnil hlavní roli v dvoudílné televizní adaptaci novely The Outcast. Ve sci-fi thrilleru 11.22.63 (2016) hrál postavu Billa Turcotta, a poté znovu v divadelní hře s názvem „The Caretaker“ v The Old Vic v Londýně. Ve stejném roce se George objevil i ve filmu Captain Fantastic, kde hrál Bodevana. O rok později hrál po boku Charlieho Heatona a Anyi Taylor-Joy v psychologickém hororu Marrowbone. V tomto roce také vyhrál Trophée Chopard na filmovém festivalu v Cannes. Roku 2018 ztvárnil postavu Lutze ve válečném snímku Where Hands Touch po boku s Amadlou Stenberg.

Mezi lety 2016 a 2018 nastal v Mackayově kariéře největší zlom, projekty, ve kterých se objevil, mu zajistily pozornost režisérů mimo hranice Spojeného království. V roce 2019 si zahrál zločince Neda Kellyho v australském filmu The True History of The Kelly Gang od Justina Kurzela. Také hrál mladého vojáka z první světové války v oscarovém snímku 1917 od Sama Mendese.


13.3.1992
Londýn, England, Velká Británie
George MacKay csfd

FemmeLa BêteJen na skokMnichov: Na prahu válkyThe TrickWolf1917A Guide to Second Date SexNuclearPravdivý příběh Neda Kellyho a jeho bandyBeen So LongOfélieTo Provide All PeopleWhere Hands TouchMarrowboneTohle je náš světBypassPrideBreakfast with Jonny WilkinsonBudoucnost nejistáSlunce nad LeithemZa ty v nebezpečíNejlepší mužiPrivate PeacefulPtačí zpěvProstě skvěláKluci jsou zpětOdporStarožitníkův krámPán zlodějůTsunami: NásledkyFootprints in the SnowPetr PanDallas 63Uvěřitelné příběhy Neila GaimanaThe OutcastJohnny and the BombRose and MaloneyFind the LightInfinitePieces77th Golden Globe AwardsOscar 2020The Kelly Clarkson ShowFront Row FlynnHollywood InsiderIMDb on the Scene - InterviewsThe EE BAFTA Film Awards 2015The EE BAFTA Film Awards 2014


Aktualizace osobnostního profilu George MacKay: 5.11. 2023 15:32