Liam Cunningham 62 let


Liam Cunningham se narodil 2. června 1961 v irském Dublinu. Pochází z rodiny římských katolíků o pěti dětech, má tři sestry a bratra. V patnácti nechal školy a začal se živit jako elektrikář. V 80. letech se vydal do Zimbabwe, kde po tři roky obstarával údržbu elektrických zařízení v safari parku a školil místní elektrikáře. Ke kariéře herce ho postrčila až jeho žena Colette, která ho podpořila. Mají spolu dva syny (Liam, Sean) a dceru Ellen. Společně bydlí v Dublinu.

Do všeobecného povědomí se dostal díky roli kapitána Ryana v kritikou uznávané hororu DOG SOLDIERS. Od té doby zazářil v několika vysokorozpočtových britských i amerických snímcích. Jmenujme THE LEAGUE OF GENTLEMEN'S APOCALYPSE, THE WIND THAT SHAKES THE BARLEY, THE MUMMY> TOMB OF THE DRAGON EMPEROR, HUNGER, CLASH OF THE TITANS a CENTURION. Jeho nejčerstvější televizní rolí je prezident Richard Tate ve scifi seriálu OUTCASTS stanice BBS One.

Jeho největší vášní kromě svého povolání jsou závody Formule 1. Sám říká, že by si rád jednou zazávodil. Je také výborným tanečníkem.


2.6.1961
Dublin, Irsko
Liam Cunningham csfd

The Last Voyage of the DemeterVelká španělská loupež24 hodin životaDuše špiónaLadygreyMládí vůdcePursuitLet Us PreyNobleKódované vysíláníGood VibrationsNepřítel pod ochranouBlack ButterfliesJohanka v zajetíPomáhat a chránitVálečný kůňCenturionInformátorkaSouboj TitánůHarry BrownIrská odplataKrev: Poslední upírTurnaj zabijákůHladMumie: Hrob Dračího císařeThe EscapistAnner HouseNorthangerské opatstvíShowbands IIZvedá se vítrShowbandsSnídaně na PlutuKaretní hráčMesiáš 3: SlibFinal DemandHlavní podezřelý: Poslední svědekKřivákKlub únoscůMystikovéPsí vojáciTrosečníciAttilaIsland of the Mapmaker's Wife, TheVykradači hrobekA Likeness In StoneKdyž obloha padáLove Divided, AProkleté dědictvíRKO 281Shooting the PastLáska k tanečníkoviSweety BarrettPolice 2020The Life of StuffJudePrvní rytířKnoflíková válkaUndercurrentA Handful of Stars


Aktualizace osobnostního profilu Liam Cunningham: 2.3. 2024 10:02