Jenny Tamburi (1952 - 2006)


Jenny Tamburi je rodačkou z Říma. Narodila se pod rodným jménem Luciana Della Robbia 27. listopadu 1952. Je známá z období sedmdesátých a osmdesátých let minulého století, kdy Itálií procházela velká vlna erotické komedie.

Jenny se začíná objevovat na televizní obrazovce. Jedná se o seriály CAMILLA (1976), SCUOLA SERALE PER ASPIRANTI ITALIANI (1977) a ALL´OMBRA DELLA GRANDE GUERCIA (1984). V televizních seriálech v letech 1986 a 1987 také svojí kariéru ukončuje. Posledním byl TUTTI IN PALESTRA (jako Anna). Ve světě filmu si naposledy zahrála v roce 1986 Christinu ve filmu VOGLIA DI GUARDE.

Několikrát nafotila snímky pro italské vydání časopisů Playmen a Playboy. Koncem let osmdesátých pak začíná svou novou kariéru jako agent různých show a hlavně se stala jednou z největších castingových ředitelek. Mimo jiné, je v této roli i u seriálu INCANTESIMO, který byl vysílán ještě po její smrti. Jenny otevřela v roce 2001 školu „Scuola di Recitazione“, která nyní nese v názvu její jméno. 6. března 2005 při 110. výročí narození Rodolfa Valentina, obdržela Jenny jeho cenu za celoživotní dílo. V roce 2004 byla v technické komisi soutěže Miss Itálie.

Jenny zemřela 1. března 2006 ve věku 53 let v Římě po dlouhé těžké nemoci. Na jejím pohřbu v kostele umělců v Římě, bylo mnoho lidí, kteří se přišli naposledy rozloučit s milou, krásnou a dobrou herečkou. Jenny nikdy nedosáhla svého plného potenciálu, ale v určité fázi své kariéry se naučila spojit svůj život s prací, kterou měla ráda a milovala.


27.11.1952
Řím, Lazio, Itálie
1.3.2006
Řím, Lazio, Itálie
Jenny Tamburi csfd

Voglia di guardareStudente, LoTeresa altri desideriHistory of the Erotic CinemaPierino la peste alla riscossaŽárlivé tangoBello di mammaLiquiriziaAggiungi un posto a tavolaDove volano i corvi d'argentoMelodrammoreZvuky temnaDonna... cosa si fa per teGiovanninoMoglie di mio padre, LaSangue di sbirroFrankenstein all'italianaPeccati in famigliaPeccato senza maliziaPodezřelá smrt nezletiléLa prova d'amoreLe Scomunicate di San ValentinoHeroin v ženském tábořeLa seduzioneFiorina la vaccaIl sorriso della ienaMorbositàSplendori e miserie di Madame RoyaleTutti in palestraProfessione vacanzeAll'ombra della grande querciaScuola serale per aspiranti italianiCamillaLa paga del sabato


Aktualizace osobnostního profilu Jenny Tamburi: 20.2. 2024 06:49