Ruta Gedmintas 40 let


Ruta se narodila 23. srpna 1983 v Anglii litevským rodičům a chvíli vyrůstala ve Stockholmu, než se její rodiče usadili v Buckinghamshire, což svědčí o jistě pestrém dětství.

Českému divákovi je ale pravděpodobně nejvíc známá ze dvou jiných seriálů, a to konkrétně z TUDOROVCŮ, kde si ji můžeme pamatovat z první série jako Elizabeth „Bessie“ Blount, milenku krále Jindřicha, který si ní měl nemanželského syna, který bohužel zemřel. Tím druhým seriálem jsou BORGIOVÉ, v kterém propůjčila tvář Ursule Bonadeo, milence Cesareho Borgii.

V časovém rozpětí mezi úspěšnými Tudorovci a Borgii se objevila v seriálu POLDOVÉ (The Bill) v epizodě Stealth Attack v roli Gemmy Heyes, ve filmech ZTRACENÝ SVĚDEK jako Elle Haas a tentýž rok i v ZBOUCHNI MĚ (Miss Conception) jako Alexandra.

Její dalšími rolemi byly Rachel Harris, bývalá policistka v SPOKE: CODE 9 a Evie Hartmann-Turner v seriálu PERSONAL AFFAIRS (v epizodách Connectivity a Vital Statistix). Pracovala také na nezávislých filmech – ATLET a ZEROSOME a mohli jsme jí též spatřit jako Suzy v PROWL, než se Rutě podařilo získat další větší roli, opět v seriálu, a tentokrát jde o LIP SERVICE (2010), který mapuje životy lesbiček ve věku kolem 20 z Glasgow, a Ruta zde hraje poněkud divočejší a provokativní fotografku Frankie Alan.


23.8.1983
Canterbury, England, Velká Británie
Ruta Gedmintas csfd

Kocour BobThe IncidentZerosomeExteriorsYou InsteadProwlAtletZbouchni mě!Ztracený svědekJeho temné esenceAgresivní virusStagDo No HarmThe GuiltyBorgiovéLip ServiceRipper StreetPersonal AffairsSpooks: Code 9Tudorovci


Aktualizace osobnostního profilu Ruta Gedmintas: 20.11. 2023 05:52