Bebe Daniels (1901 - 1971)


Vlastním jménem Phyllis Virginia Daniels. Bebe, což byla její dětská přezdívka, používala jako své umělecké jméno. Narodila se v Dallasu 14. ledna 1901 do prostředí show businessu, jejími rodiči byli herečka Phyllis Daniels a divadelní manažer Melville Daniel MacNeal. Zajímavostí je, že její předkové byli pokrevně spřízněni se španělským královským rodem. Na divadelních prknech se poprvé objevila už v 10 měsících, kdy ale přirozeně ještě nemohlo plně vyniknout její nadání.

Po ukončení spolupráce s Haroldem Lloydem se rozhodla posunout svou kariéru dál a objevila se v několika snímcích úspěšného režiséra Cecila B. DeMille. Během 20. let si pak zahrála ve velkém množství filmů, z nichž mezi nejvýznamnější patří např. MONSIEUR BEAUCAIRE, MISS BLUEBEARD nebo THE MANICURE GIRL. Za zajímavých okolností vznikl film THE SPEED GIRL z roku 1921, který s ní studio natočilo, aby využilo aféry kolem jejího desetidenního pobytu ve vězení, který si musela odpykat v Orange County v Californii kvůli desítkám nezaplacených pokut za překročení rychlosti při řízení auta. Plakát tohoto filmu ji zobrazuje, jak vychází z vězeňské cely.

Přechod do éry mluvených filmů se jí povedl velmi dobře, když zazářila v muzikálu RIO RITA, který se stal jedním z nejúspěšnějších filmů roku, což ovlivnilo její směřování pro následující období. Na tento svůj úspěch navázala muzikály DIXIANA, LOVE COMES ALONG, REACHING FOR THE MOON a především 42ND STREET. Mezitím pokračovala i v točení úspěšných klasických filmů jako třeba MY PAST, THE MALTESE FALCON, SILVER DOLLAR nebo COUNSELLOR AT LAW. Jejím posledním filmem v USA byl snímek MUSIC IS MAGIC z roku 1935. Zajímavou historkou je incident z poloviny 30. let, který se Bebe přihodil v Chicagu, kde se stala obětí krádeže šperků. Známý místní gangster Al Capone okamžitě prohlásil, že pro dobro neznámého zloděje by bylo nejlepší, kdyby se šperky dámě v pořádku vrátily. To se taky obratem stalo.

Bebe byla už od roku 1930 vdaná za herce Bena Lyona, kteréžto manželství vydrželo až do její smrti. Měla s ním dceru Barbaru a také adoptovala manželova syna Richarda Lyona. Po skončení hollywoodské části její kariéry se s celou rodinou přestěhovala do Anglie, kde spolu se svým mužem zejména vystupovala v rádiu. Za zmínku stojí především populární rádiová show Hi Gang!, podle které pak vznikl i stejnojmenný film. Během druhé světové války se na čas rodina vrátila do Ameriky, ale po jejím skončení se usadila opět v Anglii. Na úplném konci svojí kariéry si ještě zahrála v komediálním seriálu LIFE WITH THE LYONS navazujícím na stejnojmenný film z roku 1954 a jeho pokračování THE LYONS IN PARIS.


14.1.1901
Dallas, Texas, USA
16.3.1971
Londýn, England, Velká Británie
Bebe Daniels csfd

Lyons in Paris, TheLife with the LyonsHi Gang!The Return of Carol DeaneTreachery on the High SeasMusic Is MagicRegistered Nurse42. uliceCocktail HourCounsellor at LawSong You Gave Me, TheSouthern Maid, ASilver DollarHonor of the FamilyMy PastThe Maltese FalconAlias French GertieDixianaLa FiestaLawful LarcenyReaching for the MoonRio RitaFeel My PulseHot NewsTake Me HomeThe Fifty-Fifty GirlWhat a Night!A Kiss in a TaxiSeñoritaShe's a SheikSwim Girl, SwimMiss Brewster's MillionsStranded in ParisThe Campus FlirtThe Palm Beach GirlVolcanoLovers in QuarantineMiss BluebeardThe Crowded HourThe Manicure GirlThe Splendid CrimeWild, Wild SusanArgentine LoveDangerous MoneyDaring YouthHeritage of the Desert, TheMonsieur BeaucaireSinners in HeavenUnguarded WomenHis Children's ChildrenHollywoodThe ExcitersThe Glimpses of the MoonThe World's ApplauseA Game ChickenNancy From NowhereNice PeopleNorth of the Rio GrandePink GodsSinged Wings


Aktualizace osobnostního profilu Bebe Daniels: 2.11. 2023 13:21