Bob Gale 72 let


Michael Robert Gale je americký scenárista, producent a filmový režisér. Zároveň je i spoluautorem scénáře ke komediální sci-fi trilogii Návrat do budoucnosti (1985). Gale také koprodukoval všechny tři filmy a působil jako doprovodný producent v následujících animovaných televizních seriálech. Herec Michael J. Fox poznamenal, že spoluzakladatel Návratu do budoucnosti Bob Gale je „brankou“ franšízy.

Jako dospívající si vytvořil vlastní komiks „The Green Vomit“, který je o duplikování duchů a je také spoluzakladatelem populárního klubu komiksů v St. Louis. Později on a jeho bratr Charlie dělali jejich vlastní amatérskou třídílnou filmovou sérii, a to parodii na Republic Pictures Commando Cody seriály, používali jméno jejich charakteru „Commando Cus“.

Jako scenáristé Gale a Zemeckis spolupracovali na filmech jako I Wanna Hold Your Hand (1978), 1941 (1979), Ojetá auta (1980) a Lotři (1992), což byla zároveň jejich poslední spolupráce. Gale a Zemeckis byli společně nominováni na Oscara za Původní scénář k filmu Návrat do budoucnosti (1985).

V roce 2002 debutoval Gale jako režisér celovečerního filmu s Interstate 60. Předtím zrežíroval a napsal 20 minutové divadelní představení „Pan Payback: Interaktivní film“. Psal také novelizace pro jeho film 1941 (1979) a pomohl vyvinout arkádovou hru „Tattoo Assassins“. Dne 31. ledna 2014 bylo oznámeno, že produkuje hudební adaptaci prvního filmu Návratu do budoucnosti (1985).


25.5.1951
University City, Missouri, USA
Bob Gale csfd

Interstate 60LotřiNávrat do budoucnosti IIINávrat do budoucnosti IINávrat do budoucnostiOjetá auta1941I Wanna Hold Your HandPříběhy ze záhrobíNávrat do budoucnostiNeuvěřitelné příběhyMr. Payback: An Interactive MovieDiscovery, ThePole ctiAnnihilator Attacks, TheHledání zítřkaFilmy našeho dětstvíDeLorean - Living the DreamTo nejlepší z 80. letBehind Closed DoorsOUTATIME: Saving the DeLorean Time MachineBack in TimeThe Real History of Science FictionDrew: The Man Behind the PosterMiliusYou Will Believe: The Cinematic Saga of SupermanBack to the Future: Making the TrilogyThe Making of '1941'Citizen SteveThe Making of 'Back to the Future'Expedice: Návrat do budoucnosti


Aktualizace osobnostního profilu Bob Gale: 19.4. 2024 11:19