Laura Gemser 73 let


Když se řekne Emanuela, většině ortodoxních fanoušků erotických filmů italské provenience se vybaví především dvě jména. První je holandská star Sylvia Kristel a další pak exotická kráska Laura Gemser. Druhá jmenovaná se narodila 5. října 1950 na ostrově Jáva v Indonésii jako Laurette Marcia Gemser. Ve filmových análech ji, krom již zmíněných jmen, můžete také nalézt pod pseudonymy Moira Chen, či Laura M. Gemser.

V roce 1975 se pak setkala s originální filmovou Emmanuellou Silvií Kristel ve snímku EMMANUELLA II a její výkon inspiroval filmaře k vytvoření paralelní série Emanuely (s jedním „m“), která začala v tomtéž roce filmem EMANUELLE NERA s Laurou Gemser v hlavní roli. Během natáčení se sblížila se svým o osmnáct let starším kolegou Gabrielem Tintim, za kterého se o rok později provdala a zůstala s ním až do jeho smrti v roce 1991. Společně vytvořili tandem, který se objevoval žánrově různorodé sérii filmů, z nichž většinu režíroval slavný italský béčkař Joe D´Amato, a jejichž název (minimálně u video titulů) obsahoval slovo Emanuela.

V roce 1976 pak Laura kromě svatby stihla i roli v komedii DVA VÝTEČNÍCI s populárním duem Terence Hill a Bud Spencer a další pokračování Emanuellské série. V roce 1977 Laura společně s D´Amatem vytvořili tři filmy této řady, přičemž dva z nich celou sérii i Lauru Gemser proslavily. Jedná se především o snímek EMANUELLE IN AMERICA, který pojednává o natáčení tzv. snuff filmů a jenž vešel ve známost jednak díky proslulé erotické scéně s koněm (brrr, je to fakt síla) a také díky scénám brutálního mučení žen při natáčení snuffu (nic pro slabší povahy ani s pytlíkem na blinkání po ruce).

Stejně pozoruhodným snímkem z tohoto roku je pak EMANUELLE AND THE LAST CANNIBALS, který se svezl na vlně tehdy populárních italských kanibalských hororů. Slávu těchto filmů, bohužel (či bohudík) se už Lauře nepodařilo překonat i když se o to snažila v průběhu zbytku sedmdesátých a celá osmdesátá léta. Natočila i další snímky, především soft-erotické, které také neměly bůhví jaký ohlas. Za zmínku její filmografie stojí možná D´Amatův horůrek EROTIC NIGHTS OF LIVING DEAD (1980) a snímek s Toshirem Mifunem THE BUSHIDO BLADE (1981).


5.10.1950
Jáva, Indonésie
Laura Gemser csfd

Una tenera storiaPassion's FlowerJeštěrkaObject of DesireQuest for the Mighty SwordUndici giorni, undici notti 2Any Time, Any PlayBlue Angel CafeInterzoneLa stanza delle parolePomeriggio caldoPříliš atraktivní ženaDirty LoveOdlesky světlaTop ModelDeliziaVoglia di guardareIl piacereL'alcovaBlade Violent - I violentiDéchaînement pervers de Manuela, LeEndgame - Bronx lotta finaleNávratAtor, pán ohněCaligola: La storia mai raccontataHistory of the Erotic CinemaLa belva dalla calda pelleNájezdníci zbloudilého pozlátkaViolenza in un carcere femminileDie Todesgöttin des LiebescampsMurder obsession (Follia omicida)Ostří Bushidova mečeErotické noci oživlých mrtvolInternational Prostitution: Brigade criminellePorno Esotic LoveCollections privéesEl periscopioEmanuella, královna ze SadosuCo dokážou ženyExit 7La mujer de la tierra calienteLa via della prostituzioneMesso comunale praticamente spioneDva výtečníciEmanuelle - perché violenza alle donne?Emanuelle in AmericaLaura's DesiresNahá mezi kanibalySuor EmanuelleEmanuella: Reportér z OrientuEva neraLa spiaggia del desiderioPouť zatracenýchVelluto neroVoto di castitàEmanuelle neraEmmanuelle IIAmore libero - Free LoveA Hard LookJoe D'Amato Totally Uncut


Aktualizace osobnostního profilu Laura Gemser: 3.11. 2023 09:58