Martin Chlup 40 let


Narodil se v Brně. Díky přesunu rodiny do Jižních Čech žil v Kamenici nad Lipou a vystudoval Gymnázium Vítězslava Nováka v Jindřichově Hradci. Na vysokoškolská studia se vrátil do Brna, kde žije od roku 2003. V roce 2007 získal titul Bc. z oboru Teorie a dějiny filmu a audiovizuální kultury na FF MUNI, následně pak v roce 2012 titul MgA. z oboru Audiovize a divadlo na Divadelní fakultě JAMU. Při studiích realizoval (většinou scénář a režie) cca 10 autorských krátkometrážních filmů, často ve svých oblíbených žánrech sci-fi a horor.

Od roku 2015 pracuje v rodinné firmě Angločeská a ve volném čase se věnuje autorské filmové tvorbě. V roce 2016 zrealizoval (námět, scénář a režie) kriminální povídku Syn z prostředí romského ghetta. V roce 2018 k příležitosti stejnojmenné výstavy režíroval dokumentární film Dva životy, dvě kultury, dvě země mapující příběh řeckých poválečných uprchlíků na území ČSSR.

Má rád všechno, co se týká Keltů, kung-fu, potápění, rock, pivo a whisky. Mezi jeho nejoblíbenější režiséry patří Werner Herzog, David Lynch, Alejandro Jodorowsky, Martin Scorsese, Paul Thomas Anderson nebo Martin McDonagh.


20.6.1983
Martin Chlup csfd

Miri fajtaDva životy, dvě kultury, dvě zeměSynSamotaBe Sure To Wear Some Flowers In Your HairEx postListí podzimníPřelet apokalyptickýho ptákaJen jeďVorČekárnaLajkaSmyslSexuální NokturnoVictimaPřipoutejte se, prosím, kapitalismus přicházíTeplé škvarky


Aktualizace osobnostního profilu Martin Chlup: 7.5. 2024 01:15