Harry Gregson-Williams 62 let


Narodil se 13. prosince 1961 ve Velké Británii. Hudební vzdělání se mu dostalo na Guildhallské škole hudby a herectví, což později v 80. letech zužitkoval jako učitel hudby, především klavírní, na škole v Amesbury, kde učil i jeho bratr, také hudebník, Rupert. V tomto období pracoval také jako realitní makléř.

Zde během svého působení složil hudbu k filmům jako NEPŘÍTEL STÁTU nebo ARMAGEDON. Největší výzvou však pro Harryho byl soundtrack k filmu KRÁLOVSTVÍ NEBESKÉ režiséra Ridleyho Scotta, kde bylo potřeba skloubit hudbu evropskou s arabskou, za nějž také získal ocenění Satellite Award.

Mezi známější filmy, k nimž Harry Gregson-Williams složil hudbu, je tetralogie SHREK či filmová série LETOPISY NARNIE. Dnes má již vlastní studio zvané Wavecrest Music, jehož členy jsou například David Buckley nebo Lisbeth Scott.


13.12.1961
England, Velká Británie
Harry Gregson-Williams csfd

Gladiator 2Jízda smrtiMeg 2: PříkopSlepičí úlet: Zrození nugetAl KameenBratrstvo nesmrtelnýchKlan GucciPoslední soubojMulanEqualizer 2MEG: Monstrum z hlubinPračlověkBreathÚkryt v zooPod rouškou nociSvědectvíHackerMarťanUž teď mi chybíšEqualizerThe EastI Am BadPan PipTotal RecallKovbojové a vetřelciVelká vánoční jízdaDílerMěstoNezastavitelnýPrinc z Persie: Písky časuShrek: Zvonec a konecX-Men Origins: WolverineÚnos vlaku 1 2 3EmJoleneLetopisy Narnie: Princ Kaspian23Sbohem, babyShrek TřetíMuž proti mužiSpláchnutejVzpomínkyDominoKrálovství nebeskéLetopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříňBridget Jonesová - S rozumem v koncíchMuž v ohniReturn to SenderShrek 2Team America: Světovej policajtBeat the DevilSindibád: Legenda sedmi moříVeronica GuerinVítejte v džungliTelefonní budkaVášnivostShrekSpy GameMagický MarcianoSlepičí úlet


Aktualizace osobnostního profilu Harry Gregson-Williams: 21.3. 2024 02:55