Mark Mancina 67 let


Mark Alan Mancina je americký hudební skladatel a producent narozený 9. března 1957 v Santa Monice, USA. Hudební vzdělání započal od raného věku se zaměřením na klasickou kytaru, klavír a kompozici. Pravidelně vystupuje hraním na hudebních nástrojích z osobní sbírky, kterými tvoří jedinečné zvuky. Výčet jeho hudební tvorby obsahuje všechny možné žánry od dramatu, akční, komedie, napětí až po období epiky.

Na svůj seznam úspěchů si skladatel může přičíst i nominaci na cenu Tony Award 1997, za výraznou hudební atmosféru v muzikálu LVÍ KRÁL (režie Julie Taymor) uváděném na broadwayské scéně. Multiplatinových alb s písněmi z muzikálu se prodalo víc jak milión kopií po celém světě. Mancina je dále nositelem tří cen Grammy, ceny American Music Award a Britain's Ivor Novello Award. Podílel se na tvorbě mnoha televizních reklam. Nadále rozšiřuje svůj repertoár a kolekci nástrojů z různých koutů světa. Studio má v Santa Monice. Od roku 1999 je ženatý s Jill Meyer.


9.3.1957
Santa Monica, California, USA
Mark Mancina csfd

Mořská příšeraCry MachoOdvážná Vaiana: Legenda o konci světaLetadla 2: Hasiči a záchranářiLetadlaPenthouse NorthSheepishHurricane SeasonTak si představCamilleŘeč nepříteleMelodie mého srdceOdstřelovačTarzan 2ÚstavMedvědí bratřiStrašidelný důmHra o smrtiMalý svědekTraining DayDvojníkVnadidloTarzanPopravaCon AirNebezpečná rychlost 2: ZásahMoll FlandersováTwisterBorn WildJako štvaná zvěřMizerovéNájemní vraziTáta jak má býtVlak plný penězNebezpečná rychlostTrable s opicíOdstřelovačTaking LibertyŽivý kokonKde odpočívají spící psiZtracená četaCrossing the LineZrozeni k zabíjeníKomando budoucnostiKosmická vzpouraNoční válkyŠtvanecKrycí jméno: PomstaMankillersPeklo na bitevním poliZabíjet znamená přežítMyšlenky zločince


Aktualizace osobnostního profilu Mark Mancina: 1.12. 2023 19:27