Rita Moreno 92 let


Energická tanečnice, zpěvačka a herečka Rita Moreno rozená Rosa Dolores se narodila v Puerto Rico v rodině usedlých farmářů. V pěti letech se přestěhovala spolu s její matkou do New Yorku. Ve třinácti letech se poprvé prosadila na Broadway a o rok později se dostala do Hollywoodu. Zde ji přední představitelé MGM studios navrhli aby si změnila jméno na Rita.

V období šedesátých let se trochu ze scény vytratila. Přesto si zahrála ve filmech CARNAL KNOWLEDGE a POPI. 18. června 1965 se Rita provdala za Lennyho Gordona, který se stal zároveň i jejím manažerem. Jako matka se během sedmdesátých let opět vrátila k filmu, proslavila se především v seriálu ELECTRIC COMPANY, který ji přinesl ocenění Grammy. Podařilo se jí také získat ocenění Emmy za seriál ROCKFORD FILES and MUPPET SHOW. Mezitím se jí podařilo zopakovat zisk ocennění Tony za vystoupení ve filmu RITZ.

V osmdesátých letech se objevila v sitcomu "9 TO 5", detektivní serii B.L. Strykera. V devadesátých letech hrála v nezávislých komediálních dramatech, jako například SLUMS OF BEVERLY HILLS. V roce 1997 si zahrála v seriálu "OZ". V roce 2007 ztvárnila cameo roli v seriálu "Ugly Betty", ve stejném roce si zahrála také v seriálu "Cane".


11.12.1931
Humacao, Portoriko
Rita Moreno csfd

80 for BradyRodinná rošádaRychle a zběsile 10Kráska a zvíře: Oslava 30. výročíSanta BootcampThe PrankTátův drakWest Side StoryŽivot v HeightsTorchRemember MeA Gift of MiraclesOld SoulRio 2Six Dance Lessons in Six WeeksNicky DeucePánem svého koutkuScooby-Doo: Mexická příšeraUpřímný důmČekání na štěstíPińeroBlue MoonKarlův pohřebResurrectionThe Rockford Files: If It Bleeds... It LeadsBrloh v Beverly HillsTahAngusPřístavní krysaBroadway at the Hollywood BowlTakhle se mi to líbíItalský filmAge Isn't EverythingB.L. Stryker: Grand Theft AutoB.L. Stryker: The Dancer's TouchWalt Disney World 4th of July SpectacularPortrait of a ShowgirlWorkingEvita PerónováHappy Birthday, GeminiAnatomy of a SeductionThe Muppets Go HollywoodThe Boss' SonDer Ruf der blonden GöttinHotel RitzOut to LunchTělesné vztahyPopiSestřičkaNoc následujícího dneHell of BorneoCry of BattleWorld of Stars, ASamarSummer and SmokeWest Side StoryThis Rebel BreedFat Man: The Thirty-Two Friends of Gina Lardelli, TheKožená punčocha


Aktualizace osobnostního profilu Rita Moreno: 4.3. 2024 08:53