Dorothy Malone (1925 - 2018)   † 92 let


"Ve svém vlastním životě jsem prožila mnohem více dramat a tragédií než v Peyton Place!"

Pro romantický muzikál YOUNG AT HEART (1954) přijala blonďatý dívčí image a jako taková se předvedla vedle Rocka Hudsona, Lauren Bacallové a Roberta Stacka v Sirkově melodramatu PSANÉ VE VĚTRU (1956). Role nymfomanické alkoholičky, dcery texaského naftového magnáta, jí pomohla k zisku Ceny filmové akademie pro “nejlepší herečku ve vedlejší roli“. Výsledkem byly nabídky na významnější role v dramatech MAN OF A THOUSAND FACES (1957) s Jamesem Cagneyem a TOO MUCH, TOO SOON (1958) s Errolem Flynnem nebo ve westernu WARLOCK (1959) s Henry Fondou, Richardem Widmarkem a Anthony Quinnem. V THE TARNISHED ANGELS (1958) se opět sešla s režisérem Sirkem a kolegy Hudsonem a Stackem. Se Stackem pak ještě v dramatu THE LAST VOYAGE (1960) a s Hudsonem ve westernu THE LAST SUNSET (1961).

Po hlavní úloze Constance MacKenziové ve známém seriálu “Peyton Place“ (1964-1968) její jméno vpravdě zdomácnělo. Během účinkování v tomto seriálu (1965) prodělala plicní embolii a zápal plic a zaskočit za ni musela Lola Albrightová. Maloneová se představila také v seriálu “Rich Man, Poor Man“ (1976) a na plátnech kin se naposledy objevila v roli matky obviněné z vraždy v thrilleru ZÁKLADNÍ INSTINKT (1992) vedle Michaela Douglase a Sharon Stoneové. Maloneová se stihla třikrát vdát a rozvést. Z prvního, pětiletého manželství s hercem Jacquesem Bergeracem, má dvě dcery, Mimi a Dianu (Bergerac žil dříve s Ginger Rogersovou). S druhým mužem, Robertem Tomarkinem se dokonce stihli vzít i rozvést v jednom roce (1969). V roce 1974 se rozvedla naposledy, s Charlesem Hustonem Bellem, dnes žije v Dallasu a na Hollywoodském chodníku slávy můžeme spatřit také její hvězdu.


30.1.1925
Chicago, Illinois, USA
19.1.2018
Dallas, Texas, USA
Dorothy Malone csfd

Základní instinktDescanse en piezasPeyton Place: The Next GenerationHledání ztraceného synaBytíOff Your RockerCondominiumDen, kdy se zastavil časGood Luck, Miss WyckoffZimní zabíjeníKatie: Portrait of a CenterfoldGolden RendezvousLittle Ladies of the NightMurder in Peyton PlaceListopadový plánMan Who Would Not Die, TheAbductionFemmine insaziabiliPigeon, TheFate Is the HunterPlážová pártyPoslední západ slunceThe Last VoyageWarlockToo Much, Too SoonMan of a Thousand FacesQuantezThe Tarnished AngelsTip on a Dead JockeyPillars of the SkyPsané ve větruTension at Table RockArtists and ModelsAt GunpointPět pušekSincerely YoursTall Man RidingVálečný pokřikLoopholeOsamělý pistolníkPrivate Hell 36Security RiskSnadný cílThe Fast and the FuriousYoung at HeartJack SladeLaw and OrderScared StiffTorpedo AlleySaddle LegionThe BushwhackersConvictedMrs. O'Malley and Mr. MaloneThe NevadanZabiják v ulicích New YorkuColorado TerritoryFlaxy MartinSouth of St. LouisOne Sunday AfternoonTo the Victor


Aktualizace osobnostního profilu Dorothy Malone: 23.4. 2024 12:55