Fay Bainter (1891 - 1968)


Fay Bainterová se narodila 7. prosince 1891 v Los Angeles, Charlesu F. Bainterovi a Mary Okellové. Již v roce 1910 začala působit jako herečka. O dva roky později přišel její debut na Broadwayské scéně v roli Celine Marinter, kterou ztvárnila ve hře The Rose of Panama.

Hrála ve slavných filmech jako byl NEJPRVE STVOŘIL ŽENU z roku 1942 a nebo THE PRESIDENT'S LADY, tento film z roku 1953 měl dvě nominace na Oscara. V roce 1961 si zahrála svou poslední filmovou roli paní Amelie Tilfordové ve snímku DĚTSKÁ HODNINKA. Film získal pět nominací na Oscara a další nominace byla na Zlatý Globus. Bainterová byla nominována na Oscara jako herečka ve vedlejší roli.

Provdala se za vojenského důstojníka Reginalda Venabla. Svatební obřad se konal 3. června 1921 v Riverside, Kalifornii. Fay Bainterová umírá na zápal plic ve svých 74 letech 16. dubna 1968 a je pohřbena se svým můžem Reginaldem v Arlingtonském národním hřbitově.

Na chodníku slávy u 7021 Hollywood Bouleward můžeme vidět hvězdu Fay Bainterové.


7.12.1891
Los Angeles, California, USA
16.4.1968
Los Angeles, California, USA
Fay Bainter csfd

Dětská hodinkaStory of Ruth, TheThe President's LadyClose to My HeartGive My Regards to BroadwayJune BrideDeep ValleyTajný život Waltera MittyhoChlapec z BrooklynuThe VirginianState FairTemné vodyThe Heavenly BodyThree Is a FamilyCry 'Havoc'Lidská komediePresenting Lily MarsSalute to the MarinesJourney for MargaretMrs. Wiggs of the Cabbage PatchThe War Against Mrs. HadleyŽena rokuBabes on BroadwayA Bill of DivorcementMarylandMladý Tomáš EdisonOur TownDaughters CourageousOur Neighbors - The CartersThe Lady and the MobYes, My Darling DaughterJezábelMother Carey's ChickensRozmarná ženaThe Arkansas TravelerThe Shining HourWhite BannersMake Way for TomorrowQuality StreetThe Soldier and the LadyThis Side of HeavenZadáno pro Alfreda HitchcockaBob Hope Presents the Chrysler TheatreDr. KildareThrillerAdventures in ParadiseThe Donna Reed ShowDamon Runyon TheaterMatinee TheaterThe Elgin HourEye WitnessThe Ford Television TheatreGoodyear Television PlayhouseSchlitz Playhouse of StarsArmstrong Circle TheatreDangerLux Video TheatrePulitzer Prize PlayhouseRobert Montgomery Presents


Aktualizace osobnostního profilu Fay Bainter: 3.11. 2023 11:48