Alice Brady (1892 - 1939)


Narodila se jako Mary Rose Brady v americkém New Yorku. Byla dcerou slavného broadwayského producenta Williama A. Bradyho, který pronikl také do světa filmu a několik let byl předsedou World Film Corporation a jako prezident Národní asociace filmového průmyslu bojoval proti cenzuře. Její matka Rose Marie Rene zemřela, když byly Mary pouhé čtyři roky.

Právě 30. léta byla nepochybně vrcholem její kariéry. V roce 1934 si zahrála společně s Fredem Astairem a Ginger Rogersovou v romantické muzikálové komedii VESELÝ ROZVOD. V roce 1936 byla nominovaná na Oscara pro nejlepší herečku ve vedlejší roli za roli ambiciózní matky Carole Lombardové v romantické komedii MY MAN GODFREY. O rok později tohoto Oscara získala za roli Molly O´Leary v dramatu CHICAGO HOŘÍ. Kvůli zlomenému kotníku se ale nemohla ceremoniálu zúčastnit. Cenu za ni přebral neznámý muž, který pak zmizel i s jejím Oscarem. Neznámý muž ani její ukradený Oscar nebyli nikdy nalezeni. Jejím posledním filmem byl snímek YOUNG MR. LINCOLN z roku 1939. Alice Bradyová zemřela náhle na rakovinu v říjnu téhož roku, pouhých pět dní před svými 47. narozeninami. Jejím manželem se v roce 1919 stal James Crane. Přestože se manželům v roce 1922 narodil syn Donald, manželství to nezachránilo a manželé se ještě téhož roku rozvedli.


2.11.1892
New York City, New York, USA
28.10.1939
New York City, New York, USA
Alice Brady csfd

Young Mr. LincolnZenobiaGoodbye BroadwayJoy of LivingCall It a DayChicago hoříMama Steps OutMerry Go Round of 1938Mr. Dodd Takes the AirOne Hundred Men and a GirlGo West Young ManJejí komorníkMind Your Own BusinessThe HarvesterTři rozkošná děvčátkaGold Diggers of 1935Lady TubbsLet 'em Have ItMetropolitanMiss Fane's Baby Is StolenVeselý rozvodBeauty for SaleBroadway to HollywoodShould Ladies BehaveStage MotherWhen Ladies MeetThe LeopardessThe Snow BrideAnna AscendsMissing MillionsDawn of the EastHush MoneyLand of Hope, TheLittle ItalyOut of the ChorusDark Lantern, ASinnersThe Fear MarketThe New York IdeaHis Bridal NightMarie, Ltd.Redhead, TheThe End of the RoadThe Indestructible WifeThe World to Live InAt the Mercy of MenHer Great ChanceIn the Hollow of Her HandThe Better HalfThe Death DanceThe KnifeThe Ordeal of RosettaThe Spurs of SybilThe TrapWhirlpool, TheWoman and WifeA Self-Made WidowBetsy RossDancer's Peril, TheDarkest Russia


Aktualizace osobnostního profilu Alice Brady: 11.4. 2024 08:28