Marie Dressler (1868 - 1934)


"Jste jen tak dobří, jak dobrý je váš poslední film."

Po několika vedlejších rolích v neúspěšných zvukových filmech ji zachránila Frances Marion (1888-1973), scénáristka MGM a přítelkyně Irvinga Thalberga. Dresslerová prokázala Marionové během natáčení komedie TILLIE WAKES UP (1917) velkou laskavost, a na oplátku pak ona využila svého vlivu a Dresslerová dostala malou roli v THE JOY GIRL (1927) a po ní vedle Polly Moranové v THE CALLAHANS AND THE MURPHYS (1927). Nabídka k práci na posledně jmenovaném filmu ji nejen vrátila do profesionálního života, ale do života vůbec (na tu noc se údajně chystala spáchat sebevraždu skokem z okna a předtím dokonce vážně uvažovala o práci hospodyně na Long Islandu).). Mezi její přátele patřili nejen Marionová, ale také její manžel, režisér George W. Hill - s oběma pracovala na několika následujících projektech.

V roce 1929 se ale opět ocitla v ústraní, přidala se k losangelské herecké společnosti Edwarda Everetta Hortona. Brzy poté, díky nástupu zvuku a s ním spojené zvýšené poptávce po zkušených hercích, se ocitla opět “v kurzu” a Hortona, k jeho velké nelibosti, opustila. Byl to pomalý návrat, její popularita ale rostla den ze dne. Ztvárnila řadu vedlejších rolí, patří sem jak královna z romantické komedie BREAKFAST AT SUNRISE (1927) tak prostořeká služebná z muzikálu CHASING RAINBOWS (1930). Stala se zavedenou komickou figurou. Marionová také přemluvila Thalberga, aby dal Dresslerové roli staré semetriky Marthy, která vítá doma Gretu Garbo po návratu z hledání svého otce v dramatu ANNA CHRISTIE (1930). Garbo i kritici byli herectvím Dresslerové unešeni a pozadu ovšem nezůstali ani u MGM, kde jí dali okamžitě smlouvu na pět set dolarů týdně.

"Na primadonu jsem příliš obyčejná, na komornou příliš ošklivá.”


9.11.1868
Cobourg, Ontario, Kanada
28.7.1934
Santa Barbara, California, USA
Marie Dressler csfd

ZeligAnniversaryAll in Good FunWilsonBroadway to HollywoodChristopher BeanGoing HollywoodTugboat AnnieVečeře o osméEmmaProsperityPoliticsReducingAnna ChristieCaught ShortLet Us Be GayMin and BillOne Romantic NightRozmarný milenecThe Girl Said NoThe March of TimeHollywood RevueNekorunovaná královnaThe Vagabond LoverBringing Up FatherThe PatsyBreakfast at SunriseThe Callahans and the MurphysThe Joy GirlTillie Wakes UpTillie's Tomato SurpriseTillie's Tomato SurpriseChaplin honí dolaryGarboIrving Thalberg: Prince of HollywoodBrother, Can You Spare a Dime?Hollywood My Home TownThe Big Parade of ComedyHollywood Without Make-UpHollywood: The Golden YearsThe SoundmanScreen Snapshots: Hollywood PartyScreen Snapshots Series 25, No. 8: Looking BackScreen Snapshots Series 25, No. 1: 25th AnniversaryScreen Snapshots Series 21, No. 2The Movies March OnScreen Snapshots Series 15, No. 4Hollywood on Parade No. B-13Movie MemoriesScreen Snapshots Series 9, No. 14Voice of Hollywood No. 2, TheThe Christmas PartyDangerous FemalesAgonies of Agnes, TheRed Cross Nurse, TheThe Scrub LadyActors' Fund Field DayFord 50th Anniversary Show, The


Aktualizace osobnostního profilu Marie Dressler: 25.4. 2024 20:16