Vladimir Cosma 84 let


Vladimir Kosma se narodil 13. 4. 1940 v rumunské Bukurešti. Více než jako hudebník se proslavil jako vynikající skladatel filmové hudby, který je podepsán pod pěknou řádkou známých filmů.

Filmovou hudbu píše od počátku 70. let 20. století, převážně pro francouzské filmy, ze kterých nesmíme zapomenout jmenovat alespoň některé z nich, jako např. ROZTRŽITÝ z roku 1970, nezapomenutelný VELKÝ BLONDÝN S ČERNOU BOTOU v roce 1972, ŽIVOT PLNÝ MALÉRŮ (1972), skvělá komedie s Louisem de Funèm DOBRODRUŽSTVÍ RABÍNA JÁKOBA, který měl premiéru roku 1973, samozřejmě NÁVRAT VELKÉHO BLONDÝNA v roce následujícím, dále pak HOŘČICE MI STOUPÁ DO NOSU (1974), KŘIDÝLKO NEBO STEHÝNKO a HRAČKA (1976), ZVÍŘE s J.-P. BELMONDEM (1977),JSEM NESMĚLÝ, ALE LÉČÍM SE (1978), JEDEN HOT A DRUHÝ ČEHÝ (1978), RÁNA DEŠTNÍKEM (1980), ESO ES (1982), BLBEC K VEČEŘI (1998), KONDOMEDIE (2001) a mnoho, mnoho dalších.

Vyhrál dva Césary za nejlepší filmovou hudbu filmů DIVA (1982) a LE BAL (1984), ceny filmového i hudebního průmyslu, stejně jako různé ceny a ocenění nejen ve Francii, ale i v zahraničí. Také získal řadu zlatých a platinových desek po celém světě. Mimochodem, Vladimir Kosma je Rytířem řádu Čestné legie.


13.4.1940
Bukurešť, Rumunsko
Vladimir Cosma csfd

Le Cours de la vieNechte holky hrát!Pan Stein je onlineVénéneusesLe Cabanon roseLe Chapeau de MitterrandRouges étaient les lilasLe Mystère des jonquillesLe Renard JauneLes Compagnons de la pomponnetteColèreHitler v HollywooduMarius et Fanny13 French StreetBallets écarlates, LesLe bénévoleRok v mém životěGrabuge!Soudce Ferrare: Případ Pierra ValéryTouristes? Oh yes!Zloduch AlbertFuret, LeAu loin... l'horizonKOndoMEDIECésarFannyKráva a prezidentMariusFemme du boulanger, LaFrancouzův synLe SchpountzLes Guignols de l'Info : la FictionBlbec k večeřiÚnos v CasablanceDer Mordsfilm - Unschuldig verbranntLes palmes de M. SchutzSoleilBerjac: Coup de maîtreFaisons un ręveJaguárLe cheval de coeurPovolání: UčitelLes sables mouvantsLáska navzdory osuduDobrou nocMontparnasse-PondichéryPoslední kartaUkryté penízeBoeuf clandestin, LeCoup de jeuneCuisine et dépendancesLe Mari de LéonSarı Mercedes: Fikrimin İnce GülüTouha po zlatěDům na prodejLa Femme abandonnéeLe SouperRej výtržníkůChaosLáska s rybou


Aktualizace osobnostního profilu Vladimir Cosma: 4.12. 2023 14:22