Klaus Badelt 56 let


Narodil se roku 1967 v Německu ve Frankfurtu nad Mohanem a svou kariéru začal psaním filmové hudby pro menší projekty ve své rodné zemi a především také psaním hudby k reklamním klipům. V roce 1998 jej tehdy již Oscarový skladatel filmové hudby Hans Zimmer pozval do jeho společnosti Media Ventures (dnes Remote Control productions) v Kalifornii, v níž působí dodnes.

Za jeho nejúspěšnější dílo je však fanoušky a kritiky považována hudba k čínskému filmu ÚPIS. Díky těmto dvěma vazbám na čínskou kulturu dostal Badelt kontrakt na napsání opery o prvním čínském císaři s premiérou v roce 2011. Klaus Badelt dnes žije v Los Angeles.


12.6.1967
Frankfurt, Západní Německo
Klaus Badelt csfd

WishKúkaiBalerínaBrána válečníkůRadin !Královna pouštěSantaSuperhypochondrAsterix a Obelix ve službách Jejího VeličenstvaShanghai CallingSkvělý plánThe Floating ShadowVybledlýDcera nejlepšího kamarádaDostaňte mě venKnoflíky patří vítězůmMezi vlkySeven Days in UtopiaThe ProdigiesVzpouraČarodějka Lilly: Cesta do Mandolanu(K)lamač srdcí22 výstřelůJe n'ai rien oubliéKopí osuduLimitLovec nestvůrPoslední gigoloSmrt v ŠanghajiWaking MadisonMikulášovy patálieSolomon KaneHvězdná pěchota 3: Skrytý nepřítelKrál Škorpión: Vzestup ŘíšeLovci drakůNevinnáSmrtící úderŠifra Karla VelikéhoPředtuchaŽelvy Ninja16 blokůPoseidonTemný úsvitUltravioletConstantineÚpisCatwomanDokud nás smrt nerozdělíHolding OutNed KellyPiráti z Karibiku: Prokletí Černé perlyTamtamy tichaTestZelené pekloEquilibriumK-19: Stroj na smrtStroj časuTeknolustExtreme DaysNezlomný


Aktualizace osobnostního profilu Klaus Badelt: 3.12. 2023 16:44