Edward Shearmur 58 let


Hudební skladatel Edward Shearmur se narodil 28. února 1966 v Londýně. V sedmi letech zpíval s chlapeckým sborem ve Westminsterské katedrále. Navštěvoval Eton College, dále prohluboval hudební vzdělání na The Royal College of Music a díky stipendiu pokračoval ve studiu na Pembroke College. Následně rozvíjel svou lásku k hudbě a získal cenné zkušenosti jako asistent u skladatele Michaela Kamena, s nímž spolupracoval na několika filmových hitech a pronikal do filmové branže.

Talentovaný skladatel zaznamenal skóre snad všech stylů a žánrů, čímž se etabloval mezi všestranné umělce, vzhledem k velmi širokému hudebnímu zázemí. Již během vysoké školy studoval severoafrickou hudbu, léta poslouchá všechno od japonské elektroniky, přes klasiku, 60s R & B, až po současné trendy. Při komponování se snaží mít vždy svůj názor, své nápady, dbá na melodiku a směřuje k nalezení harmonického jazyka v souladu s potřebami konkrétní zakázky. Pokud získá plnou důvěru a respekt režiséra k překročení hranic hollywoodských konvencí, plní si zároveň svůj šťastný sen. Kromě práce na filmu měl vždy hlubokou lásku k rock 'n' rollu, spolupracoval jako klávesista a aranžér s řadou špičkových interpretů např. Eric Clapton, Annie Lenox, Bryan Adams, Pink Floyd, Jimmy Page, Robert Plant.


28.2.1966
Londýn, England, Velká Británie
Edward Shearmur csfd

Four Good DaysPenzion osamělých srdcíDeník malého poseroutky: Výlet za všechny penízeElvis & NixonRegCurveDřív než půjdu spátJe prostě báječnáDeník malého poseroutky 3Jak vyloupit spermabankuBez dechuDeník malého poseroutky 2Have a Little FaithVelký skokChlupatá odplataMother and ChildVálka nevěstCestujícíCollege Road TripOprávněné vraždySex a lži města hříchu: Skandál Teda BinionaVánoční vrah88 minutBillDedicationVelkej bijákProdám šéfa zn. spěcháWarholkaHra s nevěrouKlíčNine LivesŠpatné zprávy pro MedvědyRande s celebritouSvět zítřkaWimbledonZákon přitažlivostiCharlieho andílci: Na plný peckyJohnny EnglishHrabě Monte CristoKrálovství ohněProstě sexySvět podle ProtaAť to stojí, co to stojíCharlieho andílciSlečna DrsňákCo vlastně ženy chtějí?Jakub lhářModrý bleskVelmi nebezpečné známostiGirls' NightGuvernantkaMartha, Frank, Daniel a LaurenceMutant 2Zásah do srdceKřídla vášněThe Heart SurgeonVzpomínáš si na mě?Zvoník od Matky božíMuž v hlavní roliPovídky ze záhrobí: Rytíř Démon


Aktualizace osobnostního profilu Edward Shearmur: 7.12. 2023 08:11