Zendaya 27 let


Zendaya Maree Stoermer Coleman je americká herečka a zpěvačka. Svou kariéru zahájila jako dětská modelka a záložní tanečnice, poté se proslavila rolí Rocky Blue v sitcomu Disney Channel Shake It Up (2010–2013).

V osmi letech se připojila k taneční skupině Future Shock Oakland, která se zaměřovala na hip-hopové a hula tance a byla jejím členem tři roky. Studovala na CalShakes Conservatory Program a American Conservatory Theatre. Mezi její další divadelní počiny patří „Richard III“, „William Shakespeare“, „Večer tříkrálový“ a „Jak se vám líbí“.

V září 2012 byla uvedena spolu s rapperem Lil Waynem a hráčem NBA LeBronem Jamesem v televizní reklamě pro Beats od Dr. Dre Color, ve které přednesli píseň „Scream and Shout“ od Will.I.Am a Britney Spears. Zendaya je tváří „X-Out“, oděvní řady Madonny „Material Girl“, CoverGirl a Chi Hair Care.

V roce 2012 se také stala velvyslankyní Konvoje naděje (Convoy of Hope – nezisková organizace, která poskytuje jídlo, zásoby a humanitární služby chudým nebo jinak potřebným populacím po celém světě). Nahrála píseň „All of Me“ Johna Legenda z roku 2013, přičemž část výtěžku putovala organizaci. Své 18. narozeniny oslavila kampaní, která měla pomoci nakrmit nejméně 150 hladových dětí na Haiti, v Tanzanii a na Filipínách prostřednictvím feedONE, a v roce 2016 na své 20. narozeniny udělala kampaň, jejímž cílem bylo vybrat 50 000 $ na podporu Iniciativy na posílení postavení žen v Konvoji.


1.9.1996
Oakland, California, USA
Zendaya csfd

Duna: Část druháRivalovéDunaMalcolm a MarieSpace Jam: Nový začátekSpider-Man: Bez domovaSpider-Man: Daleko od domovaV husí kůžiYeti: Ledové dobrodružstvíNejvětší showmanSpider-Man: HomecomingBeyoncé: LemonadeKluci na povelŠtěňata v akciNe/přáteléEuforieOATajný život K.C.Black-ishNa parket!Farma Rak


Aktualizace osobnostního profilu Zendaya: 17.11. 2023 21:25