Mick Jagger 80 let


Sir Mick Jagger (celým jménem Michael Philip Jagger) je slavný britský rockový zpěvák, skladatel a hudební a filmový producent, jeden ze zakladatelů legendární skupiny The Rolling Stones. Narodil se 26. 7. 1943 jako nejstarší syn učitele Basila Jaggera a kadeřnice Evy Scuttsové. Od dětství miloval zpěv, působil v kostelním sboru, později byl ovlivněn zejména černošskými zpěváky jako Chuck Berry nebo Muddy Waters.

Jako herec se Jagger představil na přelomu 60. a 70. let v dramatu PERFORMANCE a westernu o legendárním australském psanci NED KELLY. Jeho další působení na stříbrném plátně zahrnuje dokumentární a hudební snímky a záznamy koncertů nebo drobné role v jiných filmech. V roce 1995 Jagger založil společnost Jagged Films, která produkovala např. snímek ENIGMA (2001).

Jagger byl dvakrát ženatý, má celkem sedm dětí se čtyřmi různými ženami a je také již čtyřnásobným dědečkem. V roce 2003 byl princem Charlesem povýšen do šlechtického stavu.


26.7.1943
Dartford, Kent, England, Velká Británie
Mick Jagger csfd

The Burnt Orange HeresyLove Records - Anna mulle LoveeČistá práceEnigmaMuž z Elysejských políBentFreejackMoonwalkerCinema FaladoRunning Out of LuckThe RutlesCucumber CastleNed KellyPředstaveníVyprávějGriffinoviPolda z MarsuUpp till kampSimpsonoviFaerie Tale TheatreTop à...Darryl Jones: In the BloodDeneuve, la reine CatherineMůj život jako Rolling Stone1971: Když hudba změnila úplně všechnoBlitzed!Chuck Leavell: The Tree ManBill Wyman: Ten z Rolling StonesEfekt VašulkaMick Jagger, rockový rytířNo Expectations the Murder of Brian JonesRonnie Wood: Někdo tam nahoře mě má rádThe Rolling Stones: Bridges to Buenos Aires27: Zemřeli mladíAmazing Grace: Aretha FranklinB.B. King: On the RoadDen sommarenRolling Stones - Hearts for PragueRolling Stones - Je to jen rock’n’roll?Rolling Stones – No Security, Live In San JoseThe Rolling Stones: Rock RoyaltyFaithfullRock 'n' Roll Guns for Hire: The Story of the SidemenSvoboda a rockRolling Stones: Havana MoonThe Rolling Stones Olé Olé Olé!Totally Stripped: The Rolling StonesAmerická 70. léta


Aktualizace osobnostního profilu Mick Jagger: 19.11. 2023 11:54