P!nk 44 let


Tato americká herečka a zpěvačka se narodila 8. září 1979. Vlastním jménem se jmenuje Alecia Beth Moore. Svou přezdívku získala už v dětství kvůli červenání se z rozpaků a také po postavě pana Růžového z Tarantinova snímku GAUNEŘI. Byla typickým americkým teenagerem. Její rodiče se rozvedli, když bylo Pink sedm let. Její otec, Jim Moore sloužil ve Vietnamu. Její matka se jmenuje Judy. Má bratra Jasona. Jako malá zpívala Pink gospel v kostele. Ve svých třinácti letech začala zpívat s rapovou kapelou Schools of Thought.

V mládí poslouchala Jimmyho Hendrixe, skupinu Guns N´Roses a Madonnu. Jako zpěvačka debutovala hudebním albem Can ´t take me home, které vzniklo v roce 2000. Hned první singl z této desky nazvaný There you go se dostal do top 40 nejhranějších singlů v Americe. Stejný úspěch slavil i druhý singl nazvaný Most girl. Popularitu ji ovšem přineslo až druhé album vydané v roce 2001. Album nese název Missundaztood. Na tomhle albu se nachází hned několik slavných songů, jako například Get the party started, Just like a pill, Family portrait nebo My Vietnam. Za tohle album získala Pink dvě hudební ceny Grammy.

O tři roky později vydává album Try this, které ovšem moc velký úspěch nezaznamenalo. Za zmínku snad stojí pouze to, že v rámci Try this tour 2004 navštívila poprvé Českou republiku. Vystoupila v Sazka aréně. Z celosvětového turné pořídila několikahodinový materiál, který pod názvem LIVE IN EUROPE vyšel na dvd. Následuje hudební album I´m not dead, které je také velmi úspěšné. K největším hitům tohoto alba patří songy Stupid girl, U + Ur Hand, Nobody knows nebo Who Knew. Po vydání této desky se vydala na veliké turné. Díky němu již podruhé zavítala do České republiky. Stalo se to v roce 2006.

V roce 2008 vydává hudební album Funhouse. Velkým snem této mladé zpěvačky je napsat rockovou operu. Na filmovém plátně debutovala v pokračování akční komedie CHARLIEHO ANDÍLCI: NA PLNÝ PECKY, kde si zahrála vůdkyni motorkářského gangu. Kromě účinkování v tomto filmu se podílela také na tvorbě soundtracku.


8.9.1979
Doylestown, Pennsylvania, USA
P!nk csfd

Reno 911!: The Hunt for QAnonPopstar: Vše pro slávuDíky za ty daryHappy Feet 2Dostaň ho tamKatakombyCharlieho andílci: Na plný peckyRollerballSmash Hits Poll Winners Party 2002Ski to the MaxSisqó's ShakedownSpongeBob v kalhotáchVšechno, co (dosud) vímSziget Festival 2017Hired GunJanisFree For AllP!nk Live v MelbourneP!nk: Staying TrueNo Doubt: Live at iHeartRadio Music Festival 2012P!nk: Live in AustraliaPink: FunhouseThe People SpeakJá jsem zvíře - Příběh Ingrid Newkirkové a organizace PETAPinkPink: Live at Wembley ArenaP!nk: Live In Europe - Try This TourSex 'n' Pop50 Sexiest Video MomentsMTV Icon: AerosmithMTV20: Everybody Talk About Pop Music!P!nk: TrustfallP!nk: IrrelevantP!nk: Never Gonna Not Dance AgainP!nk & Willow Sage Hart: Cover Me In SunshineP!nk: All I Know So FarRag’n’Bone Man & P!nk: Anywhere Away From HereKeith Urban, P!nk: One Too ManyP!nk: A Million Dreams (with Ndlovu Youth Choir)P!nk - Walk Me HomeP!nk ft. Khalid - Hurts 2B HumanP!nk ft. Wrabel - 90 DaysP!NK - SecretsP!nk & Willow Sage Hart - A Million Dreams / A Million Dreams (Reprise)P!nk - Wild Hearts Can't Be BrokenPink - Whatever You WantP!nk - Beautiful TraumaP!nk - Beautiful Trauma (Dance Version)P!nk - What About UsKenny Chesney - Setting the World On FireP!nk - Just Like FireP!nk - Are We All We AreP!nk feat. Lily Allen - True LoveP!nk feat. Nate Ruess - Just Give Me A ReasonP!nk - Blow Me - One Last KissP!nk - Blow Me - One Last Kiss, Color VersionP!nk - TryP!nk - Fuckin' PerfectHerbie Hancock feat. John Legend & P!nk - Don't Give UpP!nk - Funhouse (the Funhouse Freakshow Edition)


Aktualizace osobnostního profilu P!nk: 17.3. 2024 07:42