Constance Bennett (1904 - 1965)


Constance se narodila v New Yorku do herecké rodiny – jejím otcem byl herec Richard Bennett a matkou herečka Adrienne Morrison, dcera divadelního herce Lewise Morrisona. Dá se tedy říci, že Constance měla herectví v genech a stejně jako její sestry Joan a Barbara se vydala na hereckou dráhu. Constance se nejprve objevila v několika němých filmech newyorské produkce, ale setkání s producentem Samuelem Goldwynem ji poté přivedlo k jejímu hollywoodskému debutu v dramatu CYTHEREA z roku 1924. Poté se objevila ještě v několika snímcích z roku 1925, ale po svatbě s Philipem Plantem na čas herecké řemeslo pověsila na hřebík. Po rozvodu v roce 1929 se ale k herectví opět vrátila a na úsvitu éry mluveného filmu se stala velmi populární herečkou.

Ve 40. letech se Constance objevovala na filmovém plátně méně, vynahrazovala si to ale prací v divadle a rádiu. Chytré investice z ní udělaly bohatou ženu a Constance tak mohla založit kosmetickou a oděvní firmu. Po druhé světové válce jsme ji mohli vidět například v noir filmu THE UNSUSPECTED. Jejím posledním snímkem bylo drama MADAME X, ve kterém si zahrála tchyni Lany Turner.

Její osobní život nebyl zdaleka tak úspěšný, jako ten herecký – Constance se vdala celkem pětkrát. Poprvé se provdala v roce 1921 za syna jednoho chicagského chirurga, manželství bylo ale v roce 1923 anulováno. O dva roky později se provdala za milionáře Philipa Morgana Planta, se kterým se v roce 1929 také rozvedla. Pozornost médií přitáhl její soukromý život opět v roce 1931, kdy si za svého třetího manžela vybrala jednoho z bývalých manželů Glorie Swansonové, kterým byl markýz a filmový režisér Henri le Bailly. Spolu s manželem založila Constance filmovou společnost Bennett Pictures Corporation. Manželé se rozvedli v roce 1940. O rok později se Constance provdala počtvrté, tentokát za herce Gilberta Rolanda, se kterým měla dvě dcery: Lorindu a Christinu. Ani toto manželství ale nevydrželo a skončilo v roce 1946 rozvodem. V červnu téhož roku se jejím posledním, pátým manželem stal plukovník US Air Force a později brigádní generál John Theron Coulter, se kterým žila Constance šťastně až do své smrti v červenci roku 1965.


22.10.1904
New York City, New York, USA
24.7.1965
Fort Dix, New Jersey, USA
Constance Bennett csfd

Madame XTo by se mělo stát vámTak mladý, jak se cítíšAngel on the AmazonSmart WomanThe UnsuspectedCentennial SummerParis UndergroundMadame SpySin TownWild Bill Hickok RidesLaw of the TropicsŽena dvou tváříEscape to GloryTail SpinMerrily We LiveService de LuxeTopper na cestáchPřátelé z onoho světaEverything Is ThunderLadies in LoveAfter Office HoursMoulin RougeOutcast LadyThe Affairs of CelliniAfter TonightBed of RosesOur BettersCena za slávuLady with a PastRockabyeTwo Against the WorldBorn to LoveBought!The Common LawThe Easiest WayCommon ClaySin Takes a HolidaySyn bohůThree Faces EastRich PeopleThis Thing Called LoveMarried?Code of the WestMy SonMy Wife and ISally, Irene and MaryThe Goose Hangs HighThe Goose WomanThe Pinch HitterWandering FiresCythereaEvidenceReckless YouthWhat's Wrong with the Women?The Valley of DecisionReportérThe Ann Sothern ShowBroadway Television TheatreFaith Baldwin Romance Theatre


Aktualizace osobnostního profilu Constance Bennett: 5.11. 2023 07:32