Suzanne Clément 54 let


Suzanne Clément je kanadská divadelní, filmová a televizní herečka a také režisérka a scénáristka, která prožila své dětství ve městě Boucherville, které se nachází nedaleko druhého největšího města Montréalu. Vyrůstala se svou sestrou Paulou v rodině, kde otec byl státní úředník, který se staral o lidi, kteří jsou propuštění z vězení, a kde matka pracovala jako sekretářka.

Po základní škole nastoupila na veřejnou školu nazvanou Conservatoire d'art dramatique de Montréal. Na této škole se vzdělávají budoucí herci a Suzanne ji absolvovala v roce 1993. Poté si udělala další herecký kurz na letní škole, která má název Stanislavsky Summer School a sídlí ve městě Cambridge v americkém státě Massachusetts.

Na divadelních prknech debutovala postavou Esmeraldy ve hře „Zvoník u Matky Boží“ v režii Guye Freixeho v divadle National Arts Centre. Její atypická kariéra ji vedla k hraní malých rolích v televizi a poté v několika celovečerních filmech v Québecu.

V roce 2009 se Suzanne Clément setkala s mladým a talentovaným hercem a režisérem Xavierem Dolanem, který jí dal roli ve svém prvním filmu Zabil jsem svou matku. O tři roky později se znovu setkali při natáčení romantického filmu s názvem Laurence Anyways, za který získala cenu pro nejlepší herečku v Cannes ve výběru Un Certain Regard. A pak potřetí znovu spolupracovala s Xavierem na psychologickém filmu s názvem Mami!, kde si zahrála utrápenou sousedku Kylu.


12.5.1969
Montréal, Quebec, Kanada
Suzanne Clément csfd

Ailleurs si j'y suisL'Origine du malFlashbackLes FantasmesDeath of a Ladies' ManSaul at NightBirthmarkedLe JeuRaoul TaburinDes plans sur la comèteDokud nás svatba nerozdělíLe Rire de ma mèreOhrožené druhyThe Child RemainsČíslo jednaPrvní, posledníRozpolcené dušeEarly WinterLa TaulardeMoje stáž v KanaděFallMami!Sitting on the Edge of MarleneAmsterdamÀ la vieLaurence AnywaysTiché lžiY'en aura pas de facileZabil jsem svou matkuTo já ne, přísahám!La BrunanteL'AuditionTrudeau II: Maverick in the MakingQuand je serai parti... vous vivrez encore2 SecondsZpověďSTATLa CordeBulleNelidské zdrojeUpíři


Aktualizace osobnostního profilu Suzanne Clément: 10.11. 2023 23:40