Laďa Kerndl 78 let


Jazzový a swingový zpěvák Vladimír Kerndl je ročník 1945, Laďa je jeho umělecké jméno. Hudební kariéru začal v sedmnácti letech jako zpěvák a kytarista v recitálu Ljuby Hermanové v divadle Večerní Brno. Postupně se stal členem několika profesionálních hudebních skupin, které se věnovaly taneční hudbě.

Po vyléčení z těžké nemoci v roce 1995 si Kerndl postupně vybudoval výraznou pozici na české hudební scéně. Jeho repertoár zahrnuje americké evergreeny i současný jazz. Účinkoval v desítkách televizních pořadů a jeho písně vyšly na mnoha samostatných hudebních nosičích.

Své životní příběhy vypráví ve vzpomínkové knize Moře, přístavy a lásky (2006). Spolupráce s režisérem Šimůnkem začala v roce 2002, kdy vznikl dokument o Kerndlově dramatickém zápasu se smrtelnou nemocí Tmavomodré blues z cyklu pacientských příběhů České televize Diagnóza.

Ostrov Svaté Heleny je Kerndlovým hereckým debutem. Přestože se film volně inspiruje zpěvákovým působením na zaoceánských lodích a využívá i Kerndlovy obrazové a filmové archivy, příběh i všechny postavy filmu jsou smyšlené.


16.5.1945
Brno, Československo
Laďa Kerndl csfd

Adventní koncerty České televize 2021Barrandovský Silvestr 2014Vše nejlepšíNovotný za humnySejdeme se na CibulceVtip za stovku!Zrcadlo tvého životaBarrandovský videostopPološeroUchem jehlyProstřeno!Show Jana KrauseSilvestrovský bonusSilvestr 2009 - Pojďte dál...Mr. GSTa naša kapelaŽitoAť žije Valentýn!Pocta V+WVšechnopártyŠlitr mezi nebem a zemíMusicus poeticusAbeceda hvězdTisíc růží pro JiřinuGO - GO šouNáš venkovP.F.Banánové rybičkyKoncert titánů swinguDO-RE-MINikdo není dokonalýZlatíčkaKufrŠanceManéž Bolka PolívkyOstrov svaté HelenySedmikrásky Josefa KainaraHej mistře basůFelix 70Tvoje slza, můj déšť: Přítomnost Arnošta Lustiga13. komnataTereza Kerndlová a Laďa Kerndl - Pár příběhůTříkrálový koncert


Aktualizace osobnostního profilu Laďa Kerndl: 12.10. 2023 17:05