Jerry Fielding (1922 - 1980)


Jerry Fielding se narodil v roce 1922 v Pittsburghu v USA. Od mládí se zajímal o hudbu. Možná diky tomu, že po celou dobu dospívání měl výborného učitele v osobě Maxe Atkinse ze Stanley Theater Orchestra. Atkins seznámil Fieldinga, kterému tehdy ještě nebylo ani dvacet let se skupinou Alvina Reye. Tím okamžikem začala jeho dlouholetá kariéra hudebního skladatele. Na začátku začal Fielding psát pro rádio a televizi a byl vedoucím hudebního programu Groucha Marxe "You Bet Your Life".

Teprve po mnoha letech se opět mohl objevit v Hollywoodu. Návrat mu umožnil Otto Preminger, který bez ohledu na stále přetrvávájící předsudky navrhl Fieldingovi, aby napsal soundtrack k filmu ADVISE AND CONSENT (1962). Kromě filmové hudby skládal Fielding i hudbu k televizním seriálům jako např. STAR TREK, MISSION: IMPOSSIBLE či HOGANS´S HEROES. V roce 1966 složil k televiznímu westernu Sama Peckinpaha NOON WINE smutnou hudbu, bez zbytečných příkras. Fildiengovo rostoucí renomé v brzké době potvrdila veliká spousta nabídek, které z tohoto skladatele udělaly opravdu uznávaného Hollywoodského mistra.

Mezi nejznámější díla Jerryho Fieldinga dodnes patří hudba k takovým filmům jako DIVOKÁ BANDA (1969), STRAŠÁCI (1971), ŠTÍR (1973), PSANEC JOSEY WALES (1976), NÁSILNÍK (1976), HLUBOKÝ SPÁNEK (1978), DOBRODRUŽSTVÍ POSEIDONU (1979) či ÚTĚK Z ALCATRAZU (1979). Jerry Fielding možná nebyl nejslavnějším skladatelem filmové hudby, ale podle slov mnoha jeho kolegů se kterými spolupracoval to byl naprostý profesionál, na kterého se dalo pokaždé spolehnout a s jeho hudbou vždy počítat. Jerry Fielding zemřel 17. Února 1980 na infarkt.


17.6.1922
Pittsburgh, Pennsylvania, USA
17.2.1980
Toronto, Ontario, Kanada
Jerry Fielding csfd

Below the BeltCries in the NightHigh MidnightMr. HornPo dobrodružství PoseidonuÚtěk z AlcatrazuDlouhý spánekLovey: A Circle of Children, Part IIPonorka na dněLittle Ladies of the NightNapůl drsňákĎábelské séměŽelezný stiskNásilníkPsanec Josey WalesŠpatné zprávy pro MedvědyCage Without a KeyHustlingMatt HelmOne of Our OwnThe Black BirdZabijácká elitaGamblerHonky TonkPřineste mi hlavu Alfreda GarciiThe Super CopsUnwed FatherStopaři smrtiČerná výpravaŠtírA War of ChildrenChatova zeměJunior BonnerMechanik zabijákNoční příchozíSestry SnoopovyEllery Queen: Don't Look Behind YouJohnny si vzal puškuOnce Upon a Dead ManStrašáciStrážce zákonaHunters Are for KillingVojna není kojnáDivoká bandaMission Impossible Versus the MobNoon WineMcHale's Navy Joins the Air ForceFor Those Who Think YoungLow Man on the Totem PoleMcHale's NavyRada a souhlasBionická ŽenaOn the RocksKolchak: The Night StalkerPolice WomanFaraday and Company


Aktualizace osobnostního profilu Jerry Fielding: 29.3. 2024 23:51