Mark Linn-Baker 69 let


Mark Linn-Baker se narodil v St.Louis, Missouri matce tanečnici Joan a otci Williamovi Bakerovi, který založil Open Stage Theater v Hartfordu. Odpromoval na Wethersfield High School v Connecticutu v roce 1972 a nastoupil na Yale, kde studoval obor drama, za který získal diplom v roce 1979.

Jeho filmovým debutem byla malá role ve filmu Manhattan od Woodyho Allena, bohužel většina jeho scén byla nakonec z filmu vystřižena. Role se kterou se dostal do povědomí diváku byla role Benjy Stone z filmu Můj oblíbený rok (1982).

Když Mark nedosáhl úspěchu na jevišti ani na filmovém plátně, tak se rozhodl zaměřit na televizní seriály. Objevil se v roce 1984 v seriálu Miami Vice jako Bonzo Barry, v roce 1985 se objevil v seriálu The Recovery Room. V roce 2005 se stal stálou postavou v seriálu Twins, bohužel seriál byl zrušený hned po první sezóně. Také se objevil v menších rolích v seriálech jako Full House, Hangin' With Mr. Cooper nebo Law & Order. Televize se stala jeho koníčkem a tak se začal věnovat i režii pár epizod televizních seriálů, natočil pár epizod seriálu Krok za krokem nebo The Trouble with Larry.

V roce 1995 se oženil s Adrianne Lobel, manželství skončilo v roce 2009 hned po narození jejich dcery. Mark se opět oženil a to v roce 2012 s herečkou Christou Justus.


17.6.1954
Saint Louis, Missouri, USA
Mark Linn-Baker csfd

Krok za krokemThe Trouble with LarryHangin' with Mr. CooperGoing PlacesThe Family ManFamily MattersAccommodationsPoznáš, až to přijde?AdamDvanáctiletíLaughter on the 23rd FloorWhole Shebang, TheFraškaTajuplný rájGoing to the ChapelIch und ErRecovery Room, TheGhost Writer, TheDoonesbury: A Broadway MusicalAlice at the PalaceMůj oblíbený rokThe End of AugustO'MalleyBoj o mocGhostsShe-Hulk: Neuvěřitelná právničkaZnovu 20Nezdolná Kimmy SchmidtČerná listinaPozůstalíSpravedlnost v krviRed Oaks


Aktualizace osobnostního profilu Mark Linn-Baker: 16.10. 2023 09:18