Roman Blumaier 40 let


Roman Blumaier je rodilý Brňan, od mala hrál závodně hokej za brněnskou Kometu. Je vystudovaným uměleckým kovářem. Po maturitě se rozhodl pro studium herectví. V roce 2007 absolvoval u prof. Ctibora Turby JAMU. V téže sezóně nastoupil do Národního divadla Brno, kde strávil jednu sezónu. Po sezóně se rozhodl přejít na volnou nohu a věnovat se vlastním projektům a hostování, např. herecké improvizaci se svým spolužákem z JAMU, Alexandrem Stankovem, v představeních Jukebox a Komediomat.

Roman Blumaier se objevil také ve filmu a televizi. Jeho debutem na obrazovkách byla role gangstera Emíra v seriálu Expozitura. Výrazné byly jeho role piráta Borise v Pirátském vysílání, stejně jako role Karla ve filmech Špind i Špindl 2, nebo například role pacienta se záchvatem ve filmu Úsměvy smutných mužů, která patří k silným momentům filmu.


27.10.1983
Brno, Československo
Roman Blumaier csfd

Jedeme na teambuildingSpící městoŠtěstí je krásná věcŠpindl 2Dvě nevěsty a jedna svatbaÚsměvy smutných mužůVšechno bude fajnŠpindlSejít z cestyZákony vlkaPřípady mimořádné MartyStíny v mlzeSpecialistéKriminálka 5.CLajnaLabyrintOkno do hřbitovaExpozituraPodzemákDisidentHlasyAlenka v říši GIFůPohádky moří a oceánůUž tam budem?Dovolená v éře páryPodtrženo, sečteno!Pirátské vysíláníDovolená v ProtektorátuKomediomatZáhady Toma Wizarda


Aktualizace osobnostního profilu Roman Blumaier: 3.11. 2023 16:01