Alan Novotný 45 let


S divadlem začal sbírat zkušenosti v dětském studiu Divadla na provázku pod vedením Vladimíra Morávka („Komedie o narození Ježíše Krista“, „Kazisvětour“ atd.) a poté vystudoval Konzervatoř v Brně pod vedením Milana Vágnera. Od roku 2001 má angažmá v Městském divadle v Brně. Mezi zajímavé role patří – Buča („Cikáni jdou do nebe“), Adolf Hitler („Už je tady zas!“), Fred („Riverside Drive“), Ben („Život k sežrání“), Charley („Charleyova teta“), Kolóšek („Bítls“), Horác („Limonádový Joe“), Harry („Mamma Mia“) a další. Hostoval také v Divadle u Stolu („Život je sen“ – nominace na cenu A. Radoka), „Sliby chyby“ (Opava), „Podnebí“ (Divadlo Koule), „Ekonomie dobra a zla“ (Nová scéna ND Praha), „Variety“ (Theatre Soul).

V soutěži X-Factor se se skupinou ALL-X umístili na 3. místě a spolupracovali například s Karlem Gottem či Petrem Jandou.Dále moderuje různé sportovní akce (například pro Zbrojovku Brno či Kometu Brno), na Zlaté tretře v Ostravě účinkoval s Usainem Boltem v projektu „9.58“, moderuje též fotbalové zápasy Menšíkovy jedenáctky.

Moderuje i různé festivaly, například každoročně UNICEF či FestFest a další hudební akce. Vystupuje s Cooking Show „U nás v Evropě“, kde hraje 12 evropských tatínků. Podílel se na počítačových hrách jako „Mafia 2“, „Silent hill“, „Vietcong“ atd. Mimo jiné je vášnivý restaurátor divadelních replik a zakladatel divadelního desetiboje. Píše také zajímavé reportáže o „českých nonstopech“ po celé republice.

Má dva syny – Nicolase a Andrease.


9.8.1978
Brno, Československo
Alan Novotný csfd

Hasičárna TelecíDvojroleDobrý král VáclavZázračné dítěSex O'ClockLajnaAtentátDoktoři z PočátkůOkno do hřbitovaOdsouzenéČerní baroniČetnické humoreskyDetektiv Martin TomsaX MixMuzikály na cestáchLakomecMrtvé dušeŠkola základ životaCharleyova tetaSmrt Pavla I.Znamení křížeParazitBabylonKoločavaMistr a MarkétkaHasičárna TelecíNebezpečné vztahyTvoje tvář má známý hlasPlaneta YóSilvestr 2009 - Pojďte dál...Česká miss 2009X FactorČeský slavík Mattoni 2008InboxDobré ránoSama domaSnídaně


Aktualizace osobnostního profilu Alan Novotný: 30.10. 2023 16:36