Michal Isteník 40 let


Herec Michal Isteník pochází z Nového Strašecí v okrese Rakovník, kde strávil své dětství a dospívání. Vyrůstal ve fotbalové rodině a sám se propracoval až do SK Kladno, kde hrál dokonce první ligu. Po zranění ale musel sportu zanechat a dodnes se mu věnuje spíše příležitostně.

Hostoval v brněnském Divadle U Stolu a HaDivadle nebo v pražském Divadle v Dlouhé a od roku 2008 je členem Městského divadla Brno. Nejen jako herec, ale i autor a režisér je rovněž aktivní ve spolku Buranteatr zaměřeného na experimentální divadlo. V oblasti činohry patří Michal Isteník k výrazným a nadaným hercům, což mimo jiné značí například Cena Alfréda Radoka v kategorii talent roku 2011 nebo český divadelní „Oscar“, tedy Cena Thálie, z roku 2014.

Na poli celovečerního filmu debutoval v dramatu Zloději zelených koní (2016) pojednávajícím o kopáčích vltavínů. V roce 2020 jsme ho pak mohli vidět např. v pokračování vinařské série 3Bobule.

Pravidelně se také objevuje v nejrůznějších českých seriálech. Mezi nejznámější patří např. česká verze úspěšného britského sitcomu Kancl (2014), internetový seriál Pěstírna (2017), komediální Trpaslík (2017) nebo drama Živé terče (2019). Jeho nejúspěšnější rolí v této oblasti byl výčepní Eda v nekorektním komediálním seriálu MOST! (2019) scenáristické dvojice Kolečko & Prušinovský.


11.7.1983
Rakovník, Československo
Michal Isteník csfd

Dům v lukáchPinocchioPrázdniny s broučkemZahradníkKdyby radši hořeloPřání Ježíškovi3BobuleHavelPoslední aristokratkaHasičárna TelecíZloději zelených koníSvatojánský věnečekPaní z IzieuDobré ráno, Brno!KukačkyMetoda Markovič: HojerGuruLiga mužské moudrostiO mě se nebojPálavaHlava MedúzyHraj něco!LajnaVegani a jelitaBez vědomíMOST!Živé terče


Aktualizace osobnostního profilu Michal Isteník: 2.11. 2023 21:53