Barbara Britton (1919 - 1980)


Herečka Barbara Britton se  narodila dne 26. 9. 1919, v Long Beach, Kalifornie, jako Barbara Brantingham. U jejích fotografií  zněly popisy typu - slunná, živoucí, temperamentní a krásná... tak to byla Barbara Britton, která byla několik let tváří známé kosmetické firmy Revlon. Kariéra této krásné, modrooké rudovlásky začala v jejím rodišti v Long Beach, kde navštěvovala místní střední školu a v neděli chodila na kurzy jazyků. Její zájem o herectví vyplynul poté, co hrála ve školním divadle, kde jako „královna třídy" slavila úspěchy.

Barbara je za dobu svého filmování poměrně rozčarována, role nejsou takové, jak by si představovala a zdá se jí, že větší možnosti jí vedle divadla kynou u natáčení pro  televizi. Mimo jiné je dobré podotknout, že byla 12 let tváří již zmíněné firmy Revlon, což byl veliký úspěch, a žádné z dalších „tváří" se už nepodařilo být tak dlouhou dobu.

V roce 1945 se Barbara vdala za doktora Eugena Czukora, a měli spolu čtyři děti. Dospělého věku se dožily jen dvě. Dcera Christina se stala operní zpěvačkou, a příležitostnou herečkou, a syn Ted je televizním hercem.

Více než film, se postupem času stává jejím hlavním zájmem divadlo, ale přesto průběžně natáčí: The Spoilers rok 1955,  s Jeffem Chandlerem a Rory Calhounem. Wake Up, Darling 1956, a nebo Thee and Me 1965. Naposledy hrála Barbara v roce 1979 v One Life to Live, kdy už měla značné zdravotní problémy a časté recidivy spojené s bolestmi. Barbara zemřela na rakovinu žaludku o rok později 17.1.1980 v New Yorku.


26.9.1919
Long Beach, California, USA
17.1.1980
New York City, New York, USA
Barbara Britton csfd

Ain't Misbehavin'Night FreightThe SpoilersDragonfly SquadronBwana DevilRide the Man DownThe RaidersBandit QueenChampagne for CaesarCover UpI Shot Jesse JamesAlbuquerqueLoaded PistolsMr. RecklessThe Untamed BreedGunfightersThe Fabulous SuzanneThe Return of Monte CristoThe VirginianThey Made Me a KillerCaptain KiddThe Great John L.The Story of Dr. WassellTill We Meet AgainBílá legieYoung and WillingBeyond the Blue HorizonKaribští pirátiMrs. Wiggs of the Cabbage PatchThe Fleet's InWake IslandLouisiana PurchaseSecret of the WastelandsOne Life to LiveThe Comedy SpotAppointment with AdventureClimax!Mr. & Mrs. NorthThe Ford Television TheatreSchlitz Playhouse of StarsArmstrong Circle TheatreDangerLux Video TheatrePulitzer Prize PlayhouseRobert Montgomery PresentsLights OutShowboat SerenadeFreedom Comes HighThe Last Will and Testament of Tom SmithThe Big PartyThe George Gobel ShowThe ChristophersThe Name's the SameTwenty QuestionsToast of the Town


Aktualizace osobnostního profilu Barbara Britton: 12.3. 2024 12:30