James Wong 64 let


"Skutečný zlom byl film s názvem Apocalypse Now. Šli jsme na něj do Cinerama Dome, což je velké filmové divadlo v LA. Bylo to opravdu super. Po shlédnutí jsem si uvědomil, že je to, co chci dělat."

Ve filmovém průmyslu začínal jako scénárista. Spolu s Glenem Morganem napsal scénáře k filmům jako KLUCI OD VEDLE (1985) a TRICK OR TREAT (1986). Poté co produkoval, a napsal scénáře k několika epizodám seriálu AKTA X (1993), byl spolu s celým týmem tvůrců tohoto Sci-Fi dvakrát nominován na cenu Emmy.

Prvním filmem z jeho režijní filmografie je horor o partě teenagerů, kteří se snaží přelstít smrt v čele s Devonem Sawou a Ali Larter s titulem NEZVRATNÝ OSUD (2000), kterému kromě režie obstaral i scénář spolu s výše zmiňovaným Glenem Morganem. O rok později zrežíroval svůj druhý celovečerní film, tentokrát akční Sci-fi s Jet Lim s názvem JEDINEČNÝ. V roce 2006 zrežíroval už třetí pokračování hororové ságy NEZVRATNÝ OSUD 3, tentokrát smrt pronásledovala Mary Elizabeth Winstead a Ryana Merrimana.

Zatím posledním Wongovým režisérským příspěvkem do filmové tvorby je fantasy na motivy jednoho z nejpopulárnějších japonských seriálů Manga. Akční, dobrodružný snímek DRAGONBALL: EVOLUCE (2009), který vypráví o mladém bojovníkovi jménem Goku (Justin Chatwin), který získá mystickou kouli Dragonball a musí zachránit svět před silami temnot.


20.4.1959
Hongkong, Čína
James Wong csfd

Rosemary's BabyOccultNezvratný osud 3JedinečnýNezvratný osudWonder Cabinet, TheThe Notorious 7Koledu, nebo něco proveduSlepá zuřivostAmerican Horror StoryAkta XUdálostTi druzíMilénium


Aktualizace osobnostního profilu James Wong: 2.11. 2023 19:50