Antonio Pinto 57 let


Brazilský hudebník a filmový skladatel Antonio Pinto se narodil v roce 1967 v Riu de Janeiro. Je synem známého karikaturisty Ziralda, mladším bratrem režisérek Daniely Thomas a Fabrizie Pinto Alves, bratrancem filmového herce Fernanda Alves Pinto. Hudba přišla do jejich domu skrze sestry, když mu bylo sedm osm let, protože v té době chodily s hudebníky. Jedna ze sester měla přítele basového kytaristu a Antonio ho začal napodobovat. V domě byly klavír, soubor bicích a kytara a on na nástroje začal hrát ze zvědavosti. Předstíral, že je hudebníkem, zavřel oči a byl na vlastní koncertním show. Tři důležitá alba jeho dětství od Weather Report, Stanley Clarke a Miles Davis mu otevřely mysl, pokud jde o poslech hudby, což považuje za zcela zásadní pro svou příští tvorbu.

Charismatický umělec má dar trpělivosti, jež růže přináší. Jeho hudba se postupně vyvíjela s technikou, první práce tvořil pomocí záznamníku, zařízení se postupně zdokonalovalo. Hudební znalosti rostly spolu s technickými a přispívají ke zdaru vynaložené námahy. Hudbu skládá v domácím studiu, používá profesionální nástroje, hudební programy, analogové syntezátory, hudební pracovní stanici a vlastní rozum. Proces tvoření nazývá „pletením“. Distribuuje hudbu do celého filmu, pozoruje, jak ladí s pohyblivým obrazem, nakonec vše reviduje až k finálnímu výsledku splynutí s filmem. Osobní citát: „Můj profesní život je druh nehody. Americký styl – to je to co budu dělat, budu v tom nejlepší – je přesný opak toho, jak pracuji. Věci se u mě dějí velmi přirozeně. Hudba sama o sobě je přirozený proces, nic násilného. Jsem tam, kde jsem, zcela náhodou.“ Nositel řady mezinárodních ocenění založil vlastní vydavatelství Pintology.


30.3.1967
Rio de Janeiro, Rio de Janeiro, Brazílie
Antonio Pinto csfd

Good Joe BellNine DaysAcqua MovieChlapec, který spoutal vítrAmazon AdventureTrestanecCustodyPequeno segredoMcFarland: Útěk před chudobouNesmrtelnýOperações EspeciaisOdpadHostitelPráskačMoje letní prázdninyLa Veine du vigneronÀ DerivaCidade dos HomensLáska za časů choleryNeznámý svůdce10 položek a méněNeviditelné dětiObchodník se smrtíCollateralKronika smrtiNinaMěsto bohůV žáru slunceHlavní nádražíMenino Maluquinho 2: A AventuraPůlnocMenino Maluquinho - O FilmeAnderson Spider SilvaDomPobřeží moskytůSob PressãoFelizes Para Sempre?Cidade dos HomensLucky! - Bernie Ecclestone a historie Formule-1


Aktualizace osobnostního profilu Antonio Pinto: 30.3. 2024 12:26