William Jonathan Drayton 65 let


Americký raper a televizní osobnost William Jonathan Drayton Jr. je známý pod jménem Flavor Flav a spoluzaložil rapovou skupinu Public Enemy v roce 1985 s Chuckem D. 

Draytonovo umělecké jméno Flavour Flav bylo původně jeho graffiti tagem. Flav s Chuckem založili Public Enemy v roce 1985 a o rok později vydali singl „Public Enemy # 1“, což zaujalo prozíravého ředitele Def Jam Records Ricka Rubina. Rubin zpočátku nerozuměl Flavově roli a chtěl podepsat jen Chucka D. Chuck však trval na tom, že bez Flava nic nebude.

Skupina získala slávu s následujícím albem z roku 1988 „It Takes a Nation of Millions to Hold Us Back“, které získalo dvojnásobnou platinu. V době, kdy v roce 1989 vyšel politický singl „Fight the Power“, se skupina stala superhvězdami. Flav mimochodem prožil krátký románek s herečkou Brigitte Nielsen a je také bratrancem raperů Ol 'Dirty Bastard, RZA a GZA z hiphopových Wu-Tang Clan. Během své kariéry spolupracoval s De La Soul, Anthrax, Ice Cube, Living Colour, Moby, Will Smith, Snoop Dogg, Puff Diddy, Rakim či s Wu-tang Clan.

V roce 1991 se Flav přiznal k útoku na svou tehdejší přítelkyni Karen Ross a odseděl si 30 dní ve vězení, ztratil péči o své děti a ponořil se hlouběji do drogové závislosti. V roce 1993 byl Flav obviněn z pokusu o vraždu a za střelbu na svého souseda. Byl uvězněn na 90 dní. Téhož roku byl obviněn z domácího násilí a držení kokainu a marihuany. Jeho rodina ho přihlásila na léčení, kvůli závislosti na cracku. Poté, co Flavův otec zemřel na cukrovku v roce 1997, se rozhodl znovu vstoupit do rehabilitace. Mezitím si při nehodě na motocyklu zlomil obě ruce.


16.3.1959
Roosevelt, Long Island, New York, USA
William Jonathan Drayton csfd

HitpigHold OnThe LabyrinthBody HighSnoop & Son: A Dad's DreamStupid HypeHorrorweenPříběhy z temnotyCain and AbelConfessions of a Pit FighterDeath of a DynastyŘíše drogMý lepší bluesWTF, Baron DavisA.P. BioDr. FubalousNite Tales: The SeriesUnder One RoofCypress Hill: Insane in the BrainLiving in DelusionvilleDark Side of the '90sLA OriginalsThe Follow-UpAmerická 80. létaBlack and BluePříběh heavy metaluVanilla Ice ArchiveWe Run Sh*tParadisoBurning Down the House: The Story of CBGBPublic Enemy: Welcome to the TerrordomeThe Drug YearsVH1 Goes InsideVH-1 Where Are They Now?Rap City RhapsodyOvercoming Self-DestructionPublic Enemy: GRIDPublic Enemy - Man Plans God LaughsPublic Enemy - I Shall Not Be MovedPublic Enemy - Say It Like It Really IsPublic Enemy - Black Is BackPublic Enemy - Harder Than You ThinkPublic Enemy - Bring That Beat BackPublic Enemy feat. Paris - Hell No We Ain't All Right!Public Enemy feat. Moby - Make Love Fuck WarRage Against the Machine: Renegades of FunkPublic Enemy - Do You Wanna Go Our Way???Public Enemy - He Got GamePublic Enemy - So Whatcha Gonna Do NowPublic Enemy - Give it upPublic Enemy - What Kind of Power We Got?Public Enemy - I Stand AccusedPublic Enemy - Hazy Shade of CriminalPublic Enemy - Louder Than a BombPublic Enemy - NighttrainPublic Enemy - Can't Truss ItPublic Enemy - Shut'em Down


Aktualizace osobnostního profilu William Jonathan Drayton: 9.3. 2024 10:08