Petr Šiška 58 let


Narodil se dne 4. května 1965 v Třinci. Vystudoval gymnázium s výborným prospěchem a před nástupem na VŠ studium - obor učitelství se živil různě, např. jako pomocný dělník, topič na zimním stadionu. Již za studií na VŠ se stal umělcem ve svobodném povolání. Od roku 1987 se živil jako profesionální hudebník ve skupinách Petarda, Excitron a doprovázel kapely Věry Špinarové a Heidi Janků. V roce 1990 si zkusil moderování Nočního proudu Českého rozhlasu a působil také jako redaktor ČT. Jako textař je autorem mnoha hitů našich zpěváků, např. Karla Gotta, Heleny Vondráčkové, Petra Koláře, Leony Machálkové a skupiny Argema a Doga. Je také zakladatelem prestižního hudebního festivalu NOC PLNÁ HVĚZD, která pravidelně přiláká do Třince desítky hudebních hvězd i ze zahraničí. Podílí se také na každoročním charitativním koncertu Srdce Evropy, kdy výtěžek z akce putuje do různých rehabilitačních zařízení.

V současnosti se živí jako Prezident Akademie populární hudby a je generálním ředitelem společnosti Petarda Production a.s. Ve volném čase hraje s vlastní kapelou Legendy se vrací. Angažuje se také v regionální politice, je oficiálním zastupitelem rodného města, kterému je stále věrný. Mimo jiné podporuje místní talenty, např. mladou zpěvačku Markétu Konvičkovou. Ve svém volnu relaxuje čtením knih, pěstuje thajský box, má rád nezdravá jídla, originální trička, kytky a ujíždí na sledování filmů.


4.5.1965
Třinec, Československo
Petr Šiška csfd

Cirkus MaximumKdyž draka bolí hlavaMuzzikantiDoktor MartinVečer lidí dobré vůle - Velehrad 2021Ženská pomstaMarta Jandová - Kdybych byla řekouMalé VánoceBarrandovský Silvestr aneb Dobrý večer, přáteléŠlágr Silvestr 2018CabaretŠlágr Silvestr 2017Cirkus Cirkus FestivalŠlágr Silvestr 2016Šlágr Silvestr 2015Silvestr Josefa Aloise NahlovskehoŠlágr TV Silvestr – Cirkus 2014Silvestrovské Šlágr VarietéIvetaLimuzínaCeny Anděl 2010Vysoká hraKapka nadějeNic než pravdaTOP STAR magazínFilm o filme: Když draka bolí hlavaRecitál Bohuše MatušeNeobyčejné životyButy: Píseň práce


Aktualizace osobnostního profilu Petr Šiška: 5.11. 2023 21:39