Jonny Greenwood 52 let


Podle časopisu Rolling Stone 48. nejlepší kytarista všech dob, Jonathan "Jonny" Richard Guy Greenwood je známý hlavně jako člen alternativní rockové skupiny Radiohead. Narodil se 5. listopadu 1971 v anglickém Oxfordu.

Jonnyho zatím nejnovějším počinem je album k další filmové adaptaci knihy, dramatu MUSÍME SI PROMLUVIT O KEVINOVI. Nyní skládá hudbu k filmu Paula Thomase Andersona THE MASTER, který by měl přijít do kin v roce 2012. Ať už jeho vlastní, nebo písně Radiohead byly použity ve více než 30 různých filmech.

Od roku 1995 je ženatý s Sharonou Katan, výtvarnicí, která navrhla obaly na soundtracky k filmům Bodysong a Až na krev. Mají spolu dva syny a jednu dceru. Desku Radiohead Hail to the Thief věnoval prvorozenému synovi Tamirovi.


5.11.1971
Oxford, England, Velká Británie
Jonny Greenwood csfd

Lékořicová PizzaSpencerSíla psaNikdys nebylNit z přízrakůInherent ViceMistrMusíme si promluvit o KevinoviNorské dřevoAž na krevPíseň tělaRadiohead: Follow Me AroundRadiohead - DaydreamingRadiohead - IdiotequeEvolverBack BeyondHarry Potter a Ohnivý pohárMěstečko South ParkAmerická 90. létaJununRadiohead: Live in PrahaScott Walker: Muž z 30. stoletíThe Work of Director Jonathan GlazerMusikprogrammet - programmet om musikMeeting People Is EasyRadiohead - Present Tense: Jonny, Thom & a CR78Radiohead - The NumbersBand Aid 20: Do They Know It's Christmas?Radiohead - JustRadiohead - CreepRadiohead: 7 Television CommercialsOscar 2022The EE British Academy Film Awards 2022Pop GoldFrom the Basement$2 Bill


Aktualizace osobnostního profilu Jonny Greenwood: 7.3. 2024 01:09