Shonda Rhimes 54 let


Shonda Rhimes (scénáristka, režisérka a producentka) se narodila 13.ledna 1970 v Chicagu, Illinois. Navštěvovala katolickou střední školu, kde se začala zajímat o nemocniční prostředí. Po střední škole vystudovala vysokou školu Dartmouth, kde získala svůj bakalářský titul. Když dostudovala, přestěhovala se s jedním ze svých sourozenců do San Francisca, kde dostala práci v reklamě. Později se přesunula do Los Angeles,kde začala studovat scénáristiku. Byla premiantkou třídy, dokonce dostala Gary Rosenbergovu cenu ve psaní.

V roce 2003 napsala scénář na pilotní díl seriálu CHIRURGOVÉ a rok poté dostala zelenou k natočení tohoto seriálu. Za seriál Chirurgové získala Zlatý globus v žánru: Nejlepší dramatický televizní seriál. Chirurgové začínají na podzim 2011 s úspěšnou osmou sérií. V roce 2007 také začíná se seriálem PRIVATE PRACTICE, kde pokračuje v životě jedné z hlavních hrdinek Chirurgů, Addison, která odešla ze Seattle Grace a zakotvila v Los Angeles na soukromé klinice.

V roce 2011 je jako výkonný producent dalšího lékařského seriálu OFF THE MAP, ale stanice ABC jej bohužel zrušila. V současnosti stále pokračuje v seriálech Chirurgové, Private Practice a dostala nabídku napsat pilotní díl k seriálu SCANDAL TO SERIES.


13.1.1970
USA
Shonda Rhimes csfd

ChirurgovéKrálovna Šarlota: Příběh BridgertonovýchNeskutečná AnnaSkandál


Aktualizace osobnostního profilu Shonda Rhimes: 25.4. 2024 08:30